LIGE PETICE

Braća Inzaghi dominiraju Italijom. Jedan lovi Scudetto, a drugi Serie A

Foto: EPA

BRAĆA Inzaghi preuzela su talijanski nogomet: Filippo, stariji, u Seriji B, u potpunosti dominira s prvoplasiranim Beneventom, a Simone, mlađi, čiji je Lazio održao još jedan sat nogometa protiv Bologne, izbio je na čelo serije A. Braća su do vodećih pozicija prve dvije talijanske divizije stigla istog dana, 29. veljače koji je sam po sebi poseban, a sada je dodatno dobio na značaju i ući će u povijest, piše X-Sport News.

Filippo i Simone su istovremeno zakoračili na nogometni teren, u 15 sati. Benevento je slavio 3:1, dok su Rimljani pobijedili Bolognu 2:0. Zahvaljujući ovoj pobjedi, Lazio je preskočio Juventus koji zbog opasnosti od koronavirusa nije odigrao derbi Italije s Interom. S druge strane, Benevento je samo potvrdio svoju dominaciju u drugoj talijanskoj ligi.

Filippo Inzaghi, od pada u Milanu do dominacije u Seriji B

Ovo su dani velikog slavlja u domu obitelji Inzaghi, jer su dvojica sjajnih nekadašnjih nogometaša konačno potvrdila da su na putu postati i veliki treneri. Njihove priče su različite, ali i povezane... Filippo je postao trener Milana, ali je u ovom timu doživio neuspjeh i malo je nedostajalo da "izgori" kao trener prije nego što je stigao demonstrirati svoje trenerske kvalitete. Međutim, ponovo je počeo trenersku karijeru u Veneciji, potom Bologni i na kraju Beneventu. Poslije četiri godine, Pippo se vraća u Seriju A kao dominantni prvak Serije B, demonstrirajući da je učio brzo, na svojim greškama i na vlastitom iskustvu.

Simone Inzaghi, pojačanje iz vlastitih redova

Simone je, s druge strane, imao svoje vlastite avanture kao trener. Nije mijenjao klubove. Također je napredovao iz ranga u rang u glavnom gradu Italije, vodeći sve mlađe selekcije kluba, sve do prvog tima - gdje učenje ne prestaje. Odluka da naslijedi Stefana Piolija poslije katastrofe u gradskom derbiju, bila je pokazatelj da se Lazio želi pojačati iz vlastitih redova i Simone Inzaghi je iz omladinaca došao na čelo prvog tima. Danas, Inzaghi apsolutno drži sve konce ekipe u svojim rukama i nalazi se na čelu talijanskog nogometa. Poput svog brata, u nižoj diviziji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.