Carević: Svatko bi se umirovio već da je Modrić. Što mu treba da ga sad prozivaju?

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija na Europskom je prvenstvu upisala poraz od Španjolske 3:0 te remi s Albanijom 2:2. Momčad Zlatka Dalića gotovo sigurno će za prolazak u osminu finala morati pobijediti Italiju u posljednjem kolu (ponedjeljak, 21 sat). Situaciju s hrvatskom reprezentacijom komentirao je u emisiji HRT-a stručnjak Mario Carević.

"Nekad imamo nerealna očekivanja"

"Mi smo takva nacija. Imamo velika očekivanja. Pozitivno je što nas to gura jer se ne zadovoljavamo s nekim prosječnim rezultatima. Ako odigramo jednu utakmicu dobro, imamo euforične komentare, a ako izgubimo i odigramo jedan turnir slabije, odmah je to ravno tragediji.

Tri naša nositelja igre su u zalasku karijere. Perišić se vratio nakon ozljede, nitko se ne bi vratio prije njega. Svatko drugi bi se oprostio na Modrićevom mjestu. Što njemu treba u tim godinama da ga prozivaju. Ali on je pravi sportaš koji je želio napraviti još nešto za našu reprezentaciju. Broz ima svojih problema.

Mi smo nacija od tri milijuna stanovnika, bili smo šest puta na svjetskim prvenstvima i imamo tri medalje. Engleza je 60 milijuna, oni su kao svjetska velesila i imaju od 16 svjetskih prvenstava jednu medalju.

I to 1966. kad se igralo po kamenju i s krpenom loptom. Oni stalno govore "It's coming home". A šta coming home? Imaš jedan naslov u povijesti. Mi podcjenjujemo sebe jer nismo nogometna velesila. Nekad imamo nerealna očekivanja", rekao je Carević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.