U Chelsea stiže talentirani veznjak. Brazilska legenda: Bit će puno bolji od mene

Foto: Profimedia

CHELSEA je doveo 18-godišnjeg veznjaka Andreya Santosa. Brazilac stiže iz Vasco da Game za 12.5 milijuna eura. Čeka se još samo službena objava. Mladi veznjak je prema informacijama poznatog talijanskog transfer insajdera Fabrizia Romana već stigao u London.

Santos je punoljetan, što znači da mu brazilski potpisi omogućuju da odmah zaigra za Chelsea. Za početak će biti pridružen treninzima Grahama Pottera koji će donijeti odluku hoće li ga zadržati u kadru ili poslati na posudbu, na kojoj bi dobio značajnije seniorske minute.

O njemu veoma visoko mišljenje ima legendarni veznjak Juninho Pernambucano koji se također etablirao u Vasco da Gami gdje je i završio karijeru, a donedavno je obnašao funkciju sportskog direktora u Lyonu: "Još nisam vidio igrača koji je s 18 godina toliko spreman. Fizički je zvijer, tehnički je na visokom nivou. Neće biti bolji od mene, bit će daleko bolji od mene."

Konkurencija Kovačiću

Santos igra na poziciji srednjeg veznog i šestice te bi u Chelseaju mogao uskočiti u kopačke Matea Kovačića, Jorginha ili N'Goloa Kantea kojem na ljeto istječe ugovor. Za njegov potpis borila se i Barcelona koja ga je vidjela kao nasljednika Sergija Busquetsa, ali utrku je dobio Chelsea. Londonski klub doveo ga je i za značajno jeftiniju cijenu, ako se u obzir uzme otpusna klauzula u ugovoru.

Mladi veznjak smatra se jednim od brazilskih nogometaša s najvećom perspektivom i ima izlaznu klauzulu od 40 milijuna eura. Prema Transfermarktu, trenutni ugovor s Vasco da Gamom vrijedi mu do 2027. godine. Isti izvor njegovu vrijednost procjenjuje na 10 milijuna eura. Santos je ove sezone odigrao 33 utakmice u drugoj brazilskoj ligi i zabio je osam golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.