Dalić: Modrić nije sretan kad igra 20 minuta. Želi igrati više, to je malo čudno

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija nalazi se u skupini B Europskog prvenstva sa Španjolskom, braniteljem naslova Italijom i Albanijom. Domaćin Njemačka i Škotska otvorit će turnir u petak u 21 sat, a izabranici Zlatka Dalića prvi susret odradit će u subotu u 18 sati protiv Španjolaca na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Dalić je uoči otvaranja turnira dao izjavu za HRT, za koji je govorio o kapetanu Luki Modriću, koji će na pragu 39. rođendana povesti momčad na još jedno veliko natjecanje. Modrić je dosad upisao 175 nastupa i 25 pogodaka za reprezentaciju i s njom osvojio drugo i treće mjesto na svjetskim prvenstvima te drugo u Ligi nacija.

Dalić: Luki nije potrebno doziranje. Jednostavno on nije time zadovoljan

"Ono što ja znam i kako razmišljam o tome, Luki nije potrebno doziranje. Jednostavno on nije s time sretan, da ga se dozira i da igra 15-20 minuta. On želi igrati što više. Malo je čudno da igrač s 38 godina želi igrati što više. No on je zaista fizički spreman i moćan i njemu samo trebaju utakmice. Što više utakmica, to je Luka bolji. To pokazuje i u Realu, što više igra, to je bolji.

Njemu ne odgovaraju ove situacije u Realu gdje je ulazio 15-ak minuta, no to je tako, Real je velik klub i ima puno kvalitetnih igrača. Što se tiče reprezentacije, mi smo puno pričali, nekad smo ga htjeli poštedjeti, da igra manje, no on je uvijek želio igrati što više. Reprezentacija je za njega dobra priprema i trening i dobra priča, želi igrati što više.

Svjestan sam da ga moramo štedjeti, ali on daje maksimum na kojoj god poziciji igra. Od njega očekujem velike stvari, znam da će biti spreman, samo daj Bože da bude zdrav. Njemu nije potrebna pošteda, njemu je potrebno što više utakmica, pa da onda možda izađe zadnjih 15-20 minuta, ovisno o rezultatu, ali on bi najradije igrao cijelu utakmicu", rekao je Dalić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.