Dalić: Moramo ovo napraviti za sedam dana

Foto: EPA

HRVATSKA je u Lisabonu pobijedila Portugal 2:1 u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva. Bio je ovo osmi susret Hrvatske i Portugala, a hrvatska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu. Luka Modrić zabio je iz kaznenog udarca u osmoj minuti, Diogo Jota je izjednačio u 48., a Ante Budimir je u 56. minuti donio pobjedu Hrvatskoj.

Momčad izbornika Zlatka Dalića iz Portugala će otputovati u Njemačku, gdje ju u subotu u 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu očekuje prva utakmica protiv Španjolske. Uz te dvije reprezentacije, u skupini B nalaze se također Italija i Albanija. 

U nastavku pročitajte izjave nogometaša i Dalića za Novu TV nakon utakmice s Portugalom.

Dalić: Ovo je bila samo prijateljska utakmica

"Čestitam dečkima na svemu što je bilo danas, ali ovo je bila samo prijateljska utakmica, dobar putokaz, ništa više, nema stvaranja euforije. Dobar put, ali moramo ostati mirni i pokušati ovo napraviti za sedam dana. U prvom smo imali dosta šansi, a u drugom su dobro odigrali igrači koji su ušli", rekao je Dalić pa komentirao nastupe Marina Pongračića, Luke Sučića i Nikole Vlašića.

"Pa dobro, imali su sedam dana dobrih treninga. Pongračić i Šutalo su bili dobri u paru, zaista sjajni. Sučić je zamijenio Luku i igrao jako dobro. Baturina je osjetio mišić pa ga nismo htjeli forsirati, inače bi dobio šansu. Pred nama je sedam teških dana treniranja", dodao je izbornik.

Modrić: Očekivanja su s pravom velika

"Odigrali smo jako dobru utakmicu, napokon smo pobijedili Portugal. Možemo biti zadovoljni kako je prošla proba za Euro. Od početka do kraja smo bili dobri, sve smo napravili što smo dogovorili. Ovo će nam dati dodatno samopouzdanje za Euro", rekao je Luka Modrić te se osvrnuo na nove igrače u reprezentaciji:

"Svi koji su ušli i igrali od početka pokazali su da su s pravom tu. Svi, ne treba izdvajati. Bili su na visokoj razini, što je potrebno da bi dobio Portugal. Možemo biti zadovoljni kadrom. Ti igrači su budućnost Hrvatske i to su danas pokazali. Budućnost je svijetla."

"Očekivanja su s pravom velika. Imamo dobru ekipu, odličnu atmosferu, imamo želju i volju odigrati pravi Euro. Svjesni smo očekivanja i nadam se da ćemo biti pravi kao danas. Treba nastaviti ovako", dodao je Modrić.

Gvardiol: Šteta što nismo zabili koji gol više. Ovako izgleda kao da je bilo tijesno

"Dobra igra, pogotovo prvo poluvrijeme, šteta što nismo zabili koji gol više. Ovako izgleda kao da je bilo tijesno. Portugal je bio opasan i manjak koncentracije koštao nas je gola. Ali nismo izgubili glavu i za ovo trebamo biti spremni na Euru jer nas čekaju teške utakmice", rekao je branič Hrvatske Joško Gvardiol.

Novinar Nove TV istaknuo je da je dobro igrao na lijevome boku te pitao koliko mu je značila sezona pod trenerom Pepom Guardiolom u Manchester Cityju. "Puno je značila prošla sezona, iako je stil drugačiji. Vidjelo se na mom licu da sam iscrpljen, ali znam da ću, koju god poziciju igrao, dati svoj maksimum. Sad je to bilo na boku. Ovo je zadnja utakmica uoči Španjolske, da uhvatim formu pred Euro.

Normalno da imamo velika očekivanja, poslije zadnjeg EP-a mi je ostala žal jer znam da smo ekipa za velike stvari. Svi daju maksimum na treninzima igrali u prvih 11 ili ne. Svi ćemo si međusobno biti podrška u ovoj teškoj grupi", dodao je Gvardiol.

Vranješ: Perfektno pogođena utakmica

"Perfektno pogođena utakmica pred natjecanje. Napokon smo skinuli taj skalp", rekao je bivši hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ u studiju Nove TV te pohvalio Joška Gvardiola. "Kad si moćan kao on, svi bježe pred tobom", dodao je o Gvardiolu.

Robert Jarni, također nekadašnji hrvatski reprezentativac i izbornik mladih selekcija, istaknuo je da je Dalićeva momčad igrala presing, u čemu se Portugalci nisu snašli.

"Velika utakmica, velik protivnik, idemo na Euro otvorenog garda. Možemo puno napraviti", dodao je Vranješ, a nastavio Jarni: "Napravili su dobar taktički dio protiv Portugala. Kad smo se branili, apsolutno su svi bili iza lopte. Najbolje je bilo što smo se raširili nakon što smo oduzeli loptu te smo počeli igrati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.