Dalić: Prije deset dana smo bili prvaci Europe, a sad smo najgori

ZLATKO DALIĆ je nakon remija s Albanijom odradio redovnu presicu za novinare, a u 20 sati se obratio javnosti u intervjuu za HRT. Do utakmice protiv Italije, koja je na rasporedu 24. lipnja, hrvatski igrači imat će tri treninga. Onaj posljednji trebao bi se održati u nedjelju Leipzigu, gdje se igra utakmica, no možda Dalić ponovo povuče potez kao i prije Albanije, kada je posljednji trening odradio u kampu umjesto na stadionu u Hamburgu.

"Nikad nismo ovako lako primali golove"

"Teško je, pogledao sam utakmicu s Albanijom. Prvo poluvrijeme je bilo jako loše, drugo dobro. Puno smo energije potrošili da se vratimo. Rekao sam dečkima i da nam bod igra prije utakmice ako nešto pođe po zlu. Protivnik je bio motiviran, primili smo rani gol.

Ti golovi nas presjeku. Mi se moramo potrošiti jako da damo gol, a primamo ih lako, nikad nismo tako igrali. Primamo golove iz naših grešaka. Start obje utakmice je bio loš. U svlačionici se dogovorimo sve, ali ne ide", rekao je Dalić u razgovoru za HRT.

"Frustrirajuće je tako primati golove. Ne postavimo se dobro i ne korigiramo. Primimo gol u 95. minuti iz polukontre. To je jako čudno, ali to je nogomet. Imamo dan više odmora. Dobro će nam doći. Imamo puno toga za razgovarati sad.

Imamo još jednu šansu i moramo je iskoristiti. Bili smo puno puta u takvoj situaciji. Uvijek imamo tu neku utakmicu koja nam znači puno. Ova sad utakmica je - jesi ili nisi. Dobro ćemo napraviti analizu kako bismo prošli grupu", rekao je izbornik Hrvatske.

"Hvala navijačima"

"Moramo ostati mirni. Lako je govoriti sad da treba ovo ili ono. Protiv Albanije smo htjeli po bokovima dobiti prodornost i Petkovića u napadu da zadrži loptu. Optimist sam i vjerujem u ovu reprezentaciju. Protiv Portugala prije 10 dana smo biti prvaci Europe, sad smo najgori.

I tad sam govorio da treba smiriti. Sad je muka i patnja, ali bit će dobro na kraju. Nemamo pravo tražiti prolazak skupine ako nikog ne pobijedimo. Hvala navijačima. Mi dovedemo 100 tisuća ljudi u Berlin i Hamburg. Ovo je postao pokret. Nadam se da će ih biti puno i u Leipzigu. Hvala vam i bodrite nas i dalje.

Italija i Španjolska? Ta utakmica može odlučiti skupinu. Ako dobije Italija, ulazi neopterećena u zadnji krug. Ako dobije Španjolska, možemo biti drugi. Ima tu puno kalkulacija, a nama je jedina opcija pobjeda protiv Italije", zaključio je Dalić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.