Dani Alves nakon promjene kluba promijenio i poziciju

Foto: Gulliver / Getty Images

DANI ALVES igrao je u Europi 17 godina. Kad se prošlog mjeseca vratio u rodni Brazil, u Sao Paulo, deseci tisuća navijača su se okupili na njegovom predstavljanju. Očekivano, jer kao kapetan reprezentacije Alves uživa status velikog heroja.

Nakon mjesec dana, može se reći da je poprilično razočaran. Njegov Sao Paulo je tek šesti u ligi, s deset bodova zaostatka za vodećim Flamengom. Alves je imao sjajan start, u prvoj utakmici pred svojim navijačima zabio je za pobjedu protiv Ceare. Nakon te utakmice Sao Paulo je pobijedio u još jednoj, no u posljednje četiri osvojili su samo dva boda.

"Ovdje je jako teško igrati, a jedan od glavnih razloga za to su loši travnjaci. Dok sam igrao u Europi, govorio sam da utakmicu brazilske lige ne mogu ni odgledati do kraja jer joj nedostaje kvalitete. Sad mi je jasno zašto je to tako", izjavio je Dani Alves za brazilski TV Globo.

Za razliku od svog perioda u Europi, gdje je bio po mnogima najbolji desni bek u povijesti, u Sao Paulu on igra desetku.

"Svima sam ovdje jasno dao do znanja da želim što više utjecati na igru i stvarati prigode za svoje suigrače. Zato i igram na toj poziciji, i spreman sam platiti cijenu zbog toga. Ne igram na poziciji koju sam igrao posljednjih 20 godina, ali ovdje sam zbog toga da nešto stvorimo i prilagodit ću se i taktici i suigračima", zaključio je Alves.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.