Dinamo nije ni odigrao utakmicu, a popeo se za tri mjesta u Ligi prvaka

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U IŠČEKIVANJU druge utakmice Lige prvaka protiv Monaca, momčad Dinama popela se za tri mjesta na zajedničkoj ljestvici. Iza Dinama nakon utakmica u utorak su Young Boys, Slovan Bratislava i Salzburg. Dinamo je u prvoj utakmici upisao najteži poraz u povijesti Lige prvaka, no spomenute tri momčadi imaju sad lošiju gol-razliku.

Salzburg je u utorak iznenađujuće doživio debakl doma od francuskog Bresta, kluba koji inače ne igra Ligu prvaka. Utakmica je završila 0:4. Austrijski klub još nije zabio nakon dva kola Lige prvaka ove sezone. Young Boysi glatko su izgubili na gostovanju kod Barcelone 5:0, a Slovan nije imao šanse protiv Manchester Cityja u Bratislavi. Ta je utakmica završila 0:4.

U novom formatu Lige prvaka momčadi su na zajedničkoj tablici te će nakon osam kola prvih osam ekipa ući direktno u osminu finala. Momčadi od 9. do 24. mjesta ići će u doigravanje, nakon kojeg će još osam proći u drugi krug. Momčadi plasirane od 25. do 36. mjesta ispadaju iz Europe. Ne idu u Europa ligu kao što je u starom sistemu bio slučaj.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.