NBA

Dončića su vrijeđali, udarali i gazili, a na kraju i kaznili jer je loše dodao loptu

Foto: Getty Images

DALLAS MAVERICKSI završili su sezonu u prvom krugu NBA doigravanja, u kojem su ih omjerom 4:2 izbacili LA Clippersi, a Luka Dončić za oproštaj je dobio kaznu od 15.000 dolara.

U seriji protiv Clippersa Dončića su vrijeđali na rasnoj osnovi, udarali i pokušali ozlijediti, a on je naposljetku kažnjen jer se sucu nije svidjelo kako mu je dodao loptu.

Morrisu 35.000 dolara kazne jer je udario Dončića po glavi

NBA je podijelila kazne za događaje s posljednje, šeste utakmice te sankcionirala krilo Clippersa Marcusa Morrisa s 35.000 dolara zbog grubog prekršaja na Dončiću, kada je u prvoj četvrtini pokušavao zaustaviti njegov ulaz prema košu te ga udario po glavi i oborio na tlo. Za to mu je dosuđena namjerna osobna pogreška drugog stupnja (flagrant 2), koja automatski znači isključenje s utakmice.

Isti igrač u prethodnoj utakmici nagazio je na Dončićev već ozlijeđeni gležanj, a nakon gledanja ponovljene snimke teško je ne zaključiti da je to učinio namjerno.

"Ne želim razgovarati s njim. Cijelo vrijeme svašta govori. Samo se nadam da nije to učinio namjerno, jer ako jest, to je stvarno loše", govorio je Dončić nakon te utakmice.

Uvreda na rasnoj osnovi prošla bez kazne dok se NBA zalaže za rasnu jednakost

Dončić je tijekom serije protiv Clippersa bio "žrtva" i u incidentu s Montrezlom Harrellom, koji ga je nazvao "bitch ass white boy", u slobodnom prijevodu bijelom kujicom, što je izazvalo ogromne reakcije, pogotovo zbog ere u kojoj se pokret Black Lives Matter bori protiv sistemskog rasizma i rasne neravnopravnosti.

Dončić, doduše, uvredu nije doživio rasističkom, a kad mu se Harrell na početku iduće utakmice ispričao, Slovenac je ostao iznenađen jer nije smatrao da je potrebna.

Dobio tehničku zbog "gađanja suca"

Uza sve to, Clippersi su konstantno igrali čvrstu i grubu obranu na Dončiću, što je u play-offu dopušteno i očekivano, ali ne bi čudilo da je zbog svega u jednom trenutku izgubio živce. No potez zbog kojeg je kažnjen zaista nije djelovao kažnjivo.

Nakon što mu je dosuđen prekršaj u napadu, Dončić je loptu koja je padala prema njemu preusmjerio prema sucu u namjeri da mu je doda, ali ga je pogodio u nogu, za što mu je ovaj dodijelio tehničku pogrešku, koja ga je naposljetku koštala kazne od 15.000 dolara. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.