Svi su ludi za šarmantnim Australcem. Postao je najbolji starter Premiershipa ikad

Foto: EPA

ANGE POSTECOGLOU (58) ljetos je preuzeo Tottenham. Nitko nije pomišljao da će par mjeseci kasnije nadmašiti Fergusona, Wengera, Guardiolu, Mourinha, Kloppa, Ancelottija, Contea, Beniteza...

Najbolji trenerski debitant u povijesti Premiershipa

Australski Grk je uspio ono što nije nitko od navedenih trenerskih velikana. U prvih 10 kola u Premiershipu osvojio je najviše bodova od svih trenerskih debitanata u povijesti najatraktivnije lige svijeta. Pobjedom Spursa kod Palacea (2:1) došao je do njih čak 26. Tako je prestigao Hiddinka (25) te Sarrija, Ancelottija, Franka Clarka i Johna Gregoryja, koji su u prvih deset mečeva engleskog prvenstva osvojili po 24 boda.

Postecoglou je postao i najbolji od trenera koji su u prvih 10 utakmica u Premiershipu prošli neporaženi. To je uspjelo njih samo četvorici: Sarriju, Clarku, Tuchelu i Postecoglouu, ali samo potonji je pri tome imao skor od čak osam pobjeda i dva remija. 

"Mate" je zaludio Englesku

Engleska javnost odmah je zavoljela Angea, kako ga svi zovu. Zato što je jednostavan, neposredan, ne pati od glamura i svakom se obraća tipično australskim "mate" ili "prijatelju". Mate Ange je ostvario još jedan povijesni podvig. Tottenham je s njim na engleskom vrhu s pet bodova prednosti u odnosu na prvog konkurenta. To je najviše vodstvo Spursa u odnosu na drugoplasiranog još od zadnjeg kola 1961. Tada su zadnji put bili prvaci.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.