Gattuso nakon poraza od filijale: Moramo što prije dovesti pojačanja

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HAJDUK je izgubio od Radomlja 1:0 u prijateljskoj utakmici na otvaranju priprema u Sloveniji. Rok Štorman u 39. minuti postigao je jedini pogodak za pobjedu slovenskog prvoligaša, ujedno Hajdukova partnerskog kluba. Trener Splićana, legendarni Talijan Gennaro Gattuso dao je izjavu nakon susreta.

"Ne može se nikako biti zadovoljan kad se izgubi. Svjesni smo pogrešaka koje smo učinili. Na nama je vrijedno raditi kao do sada i kroz proces ispravljati pogreške. Zahvaljujem igračima na današnjem angažmanu, sigurno će biti bolje u sljedećoj utakmici", rekao je Gattuso za Hajduk Digital TV.

"Poprilično sam zadovoljan ekipom"

Na pitanje kako je zadovoljan igračkim kadrom, Gattuso je odgovorio: "Poprilično sam zadovoljan ekipom, nedostaju nam dva igrača, među njima i Ivan Perišić. To su vanjski napadači, gdje smo prilično tanki. Sada njihove pozicije pokrivaju igrači kojima to i nije primarna pozicija, ali, ponavljam, greške ćemo ispravljati u hodu."

Podsjetimo, prijelazni rok u SuperSport HNL-u traje do 5. rujna, a s Hajdukom se posljednjih tjedana najčešće povezuju bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (38) i hrvatski veznjak Ivan Rakitić (36), iza kojih su fantastične karijere.

"Normalno je da se taj umor osjeti, ali to će generalno donijeti benefit momčadi"

Hajduk trenira dvaput dnevno, pa su Gattusa pitali kako to utječe na utakmice poput ove s Radomljem. "To jako utječe na nas. Tri boda se na tablici neće sama upisati. Sada smo odigrali tri prijateljske utakmice, u kojima su igrači dobili po 45 minuta.

U narednima će biti po 60 minuta za one koji će igrati. Normalno je da se taj umor osjeti, ali to će generalno donijeti benefit momčadi", izjavio je Gattuso.

"Moramo što prije dovesti pojačanja"

Hajduk će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv HB Tórshavna s Farskih otoka. "Vidio sam našeg protivnika. Oni su u sredini prvenstva, odigrali su 20 utakmica. U 21. stoljeću ne postoji jednostavan protivnik.

Tipologija nogometa na Farskim otocima je poprilično naporna, fizički su spremni i pripremit ćemo se za njih što je najbolje moguće", najavio je Gattuso, a zatim odgovorio na pitanje kada bi u Hajduk mogli stići novi igrači:

"Najviše nam nedostaju dva vanjska napadača, to su pozicije koje najprije moramo popuniti. Pročitao sam mnoštvo imena u kontekstu Hajduka. Moramo što prije dovesti pojačanja, da budemo kompletni i što bolje se uigramo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.