Gattuso se na terenu plašio samo jednog čovjeka. Legendarna scena to dokazuje

Foto: Screenshot (Twitter)

GENNARO GATTUSO (46), nekadašnji legendarni talijanski reprezentativac i legendarni igrač Milana, jučer je potvrđen kao novi trener Hajduka. Ugovor je potpisan do lipnja 2026. godine, a talijanski trener u Split će stići sljedećeg tjedna na predstavljanje i početak priprema za novu sezonu.

Gattuso se plašio samo jednog čovjeka na terenu

Gattuso je svoj najbolji nogomet igrao od 1999. do 2012. u Milanu, gdje se isprofilirao u jednog od najboljih zadnjih veznih na svijetu. Novi Hajdukov trener bio je poznat po beskompromisnoj i često agresivnoj igri. Zbog toga je često ulazio u razmirice s protivnikom, a jedna od najpoznatijih situacija datira iz 2006. godine s utakmice Milana i Juventusa (3:1).

Poznato je da se Gattuso nikoga nije plašio, niti ga se moglo previše kontrolirati kada krene u obračune. No jednog se čovjeka ipak plašio. Tijekom derbija s Juventusom na San Siru Gattuso je krenuo u obračune s protivnicima. Prvo je napao Emersona, a zatim i Zlatana Ibrahimovića, koji također nikome ne ostaje dužan.

Gattuso je bio spreman nastaviti okršaje u nedogled, no onda je pred njega došao kapetan Paolo Maldini (55). Gattuso je dobio lekciju i odmah zašutio. Autoritativni Maldini mu je održao kapetanski govor povišenim tonom i poručio mu: "Začepi i smiri se." Gattuso ga je odmah poslušao.

Maldini i Gattuso su legende Milana i Italije

Kao igrač Gattuso je osvojio brojne trofeje. Bio je svjetski prvak s Italijom 2006. godine, dok je s Milanom bio pobjednik Lige prvaka 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serie A, UEFA-inog superkupa te talijanskog superkupa. Osvojio je i Svjetsko klupsko prvenstvo. Gattuso je za Milan odigrao 468 utakmica te zabio 11 golova. Za Italiju u 73 nastupa ima jedan pogodak.

Karijeru je započeo u Perugii, potom jednu sezonu proveo u Rangersima i jednu u Salernitani, prije no što je od 1999. do 2012. nosio Milanov dres. Umirovio se sezonu kasnije, kao igrač Siona. U istom švicarskom klubu odmah potom započeo je i trenersku karijeru.

Maldini je za Milan igrao od 1984. do 2009. godine i osvojio je sve što se osvojiti moglo. Smatra ga se jednim od najboljih defenzivaca svih vremena. Za Milan je odigrao 902 utakmice te zabio 33 gola. Za Italiju u 126 nastupa ima sedam golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.