Goal: Hrvata je manje od 4 milijuna, a liga im je slaba. Uspjesi im nemaju logike

Foto: EPA

NOGOMETNI portal Goal proveo je anketu među svojim novinarima s pitanjem o pritajenim favoritima Europskog prvenstva. Od njih devetorice, dvojica su se opredijelila za hrvatsku reprezentaciju predvođenu kapetanom Lukom Modrićem. Hrvatska je već proglašena desetim favoritom turnira, a kladionice su na nju stavile visok koeficijent 40. U prijevodu, kad biste uložili 10 eura na pobjedu Hrvatske na Europskom prvenstvu, osvojili biste 331 euro nakon oporezivanja dobitka.

"Čini se da je koeficijent previsok za zemlju koja je prije samo 18 mjeseci završila Svjetsko prvenstvo kao treća. Istina je, Hrvatska ide prema kraju svog ciklusa, a Luka Modrić spreman je za labuđi pjev u Njemačkoj, ali u momčadi Zlatka Dalića još je puno talenata. Što je možda još i važnije, Hrvatska zna kako premašivati mogućnosti. Bit će teško probiti se iz skupine B. Uspije li u tome, Hrvatska će sanjati svoju priliku", navodi Joe Strange.

"Hrvatska nikome nije favorit, ali..."

I dok su za neke pritajeni favoriti momčadi poput Turske, Mađarske ili Rumunjske, Richard Martin također je odabrao Hrvatsku.

"Hrvatska jednostavno ne zna kad treba popustiti. Ili kako to napraviti. Iako su na prošla dva svjetska prvenstva bili drugi i treći, u njihovom uspjehu nema ničeg logičnog. To je zemlja koja ima manje od četiri milijuna ljudi, slabu nogometnu ligu i jezgru koju čine igrači među kojima su i oni koji su bliže 40-im nego 30-im godinama", piše Martin i dodaje:

"Hrvatska prije početka turnira nikome nije favorit, ali ona voli iznenaditi i uvijek je spremna za borbu. Nalazi se u skupini smrti sa Španjolskom, Albanijom i Italijom, ali njoj je uvijek bilo drago obavljati posao na teži način."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.