Hrvatska bi zbog formata Eura dva dana u Njemačkoj mogla trenirati uzalud

Foto: EPA

HRVATSKA u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu igra protiv Italije u trećem kolu Europskog prvenstva. Reprezentaciji Zlatka Dalića potrebna je pobjeda za prolazak u osminu finala turnira. U slučaju remija stvari bi se zakomplicirale, a šanse za prolazak svele na minimum.

Dosad se u ovom formatu Eura nije još dogodilo da neka reprezentacija izbori nokaut-fazu s dva osvojena bodva u skupini. Pritom bi Hrvatska imala i gol-razliku od -3. U nokaut-fazu natjecanja prolaze najbolje dvije momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane.

Hrvatska bi mogla čekati dva dana

Ako Hrvatska bude treća u skupini, reprezentativci i stožer dva dana će u kampu u njemačkom Neuruppinu čekati rasplet ostalih skupina. Posljednji susret skupine B Hrvatska igra protiv Italije u ponedjeljak u 21 sat (isto kada igraju Španjolska i Albanija u Düsseldorfu).

Posljednji susreti skupina C i D igraju se u utorak. Skupine E i F igraju se u srijedu i do tada se vjerojatno neće znati tko su četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. U teoriji, Hrvatska bi u Njemačkoj 48 sati mogla trenirati uzalud.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.