Hrvatska napredovala jedno mjesto na FIFA ljestvici. Znate li koja je Albanija?

Foto: EPA

HRVATSKA je remizirala s Albanijom 2:2 u drugom kolu Europskog prvenstva. Albanci su nakon jako lošeg prvog dijela Hrvatske vodili 1:0, a momčad Zlatka Dalića u drugom poluvremenu preokrenula je rezultat u dvije minute. Ipak, Hrvatska nije uspjela sačuvati vodstvo te je u 95. minuti primila pogodak za podjelu bodova.

Danas će drugi susret drugog kola skupine B odigrati Italija i Španjolska, a Hrvatska će neovisno o rezultatu te utakmice sigurno ostati posljednja u skupini s jednim bodom i gol-razlikom minus tri. Za prolazak u osminu finala Europskog prvenstva Hrvatskoj će sada definitivno trebati pobjeda protiv Italije u zadnjem kolu, a ni tada neće biti sigurna. Taj se susret igra u ponedjeljak u Leipzigu od 21 sat.

Hrvatska napredovala jedno mjesto na FIFA ljestvici

U jeku Eura u Njemačkoj FIFA je objavila novi ranking reprezentacija. Na prva tri mjesta nema promjena. Popis predvode aktualni svjetski prvak Argentina, a slijede Francuska i Belgija. Hrvatska je napredovala za jedno mjesto na ljestvici te je sada deveta reprezentacija svijeta.

Zanimljivo je da su hrvatski suparnici u skupini Eura i susjedi na tablici. Španjolska je na osmom mjestu, a Hrvatska je na devetom mjestu preskočila baš Italiju, s kojom igra u sljedećem kolu. Albanija je prema FIFA rankingu 66. reprezentacija svijeta, u društvu Burkine Faso, Jordana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.