Hrvatska već za ručak igra utakmicu koju mora dobiti. Evo gdje je gledati

Foto: Profimedia

TEŽAK poraz od Španjolske (0:3) u prvom kolu skupine Eura znači da Hrvatska danas mora pobijediti Albaniju u utakmici drugog kola, koja se već od 15 sati igra u Hamburgu.

Hrvatskoj protiv Albanije igra samo pobjeda, jer se u slučaju nekog drugog rezultata u zadnjem kolu mora vaditi na Talijanima, koji su u prvom kolu Albaniju pobijedili 2:1. Emisija prije utakmice na HTV2 počinje u 14 sati, a prijenos meča je sat vremena kasnije. 

Dalić radi velike promjene za meč koji mora dobiti

Zlatko Dalić je razočaran igrom u debaklu protiv Španjolske najavio promjene za današnju odlučujuću utakmicu. Velika vijest je da će od prve minute igrati Ivan Perišić, ali ne na poziciji lijevoga krila već na poziciji lijevog beka. To znači da će se Joško Gvardiol pomaknuti na stopersku poziciju i to umjesto Marina Pongračića, koji nije briljirao protiv Španjolske. 

Drugi stoper bit će Josip Šutalo, a Dalić još dvoji oko desnog beka. Opcije su, jasno, Josip Stanišić i Josip Juranović, ali će gotovo sigurno od prve minute krenuti Stanišić. Budući da će se Perišić na lijevom boku dizati visoko u napad, Stanišić je potreban da se u fazi napada stabilizira zadnja linija.

Iako se nagađalo da bi Marcelo Brozović mogao ispasti iz početne postave, to se ipak neće dogoditi. Dalić je odlučio da neće dirati trojac Modrić - Brozović - Kovačić i oni će sigurno krenuti od prve minute.

Izbornik je Petkovića kritizirao, pa promovirao

Najveća promjena je u napadu. Iako ga je Dalić direktno kritizirao nakon promašenog penala protiv Španjolske, Bruno Petković upada u sastav umjesto Ante Budimira. Dalić računa da će Hrvatska puno više dominirati nego protiv Španjolske, a u toj igri mu je Petković puno korisniji od Budimira.

Na desnom krilu bit će Lovro Majer, a na lijevom bi trebao biti Andrej Kramarić. Opcija je i Luka Ivanušec, ali je Kramarić puno bliže. On će se, kao i protiv Španjolske, uvlačiti prema sredini, odvlačiti igrača i tako otvarati prostor Ivanu Perišiću.

Albance trese euforija

Što se tiče Albanije, ona će poput Hrvatske imati puno navijača na tribinama stadiona u Hamburgu. Reprezentaciji te države ovo je tek drugo veliko natjecanje u povijesti, pa cijelu zemlju trese nogometna groznica. U dodatni delirij bacio ju je Nedim Bajrami kada je već u 22. sekundi utakmice s Italijom zabio najbrži gol u povijesti Eura. No nakon toga je Italija preokrenula s dva gola. Tako da i Albanija u utakmici protiv Hrvatske traži bodove spasa. 

Očekivani sastav Hrvatske protiv Albanije:

Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Kovačić, Brozović, Modrić - Majer, Petković, Kramarić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.