IBF poručio Furyju i Usiku: Ako nećete vi, Hrgović će se boriti protiv Joshue

Foto: Profimedia

PRIJE nekoliko dana je objavljeno da je dogovorena borba Tysona Furyja i Oleksandra Usika za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Borba će se održati u Saudijskoj Arabiji. Datum još nije točno određen, ali postoje dvije opcije - Fury i Usik borit će se ili 23. prosinca ili u siječnju iduće godine. Osim toga, dogovoren je i revanš.

Kontroverzno je potpisivanje ugovora za borbu jer je hrvatski boksač Filip Hrgović trebao biti na redu za borbu s Usikom za IBF titulu. Hrgović je opet preskočen, hrvatski borac i sam je nekoliko puta naglasio da ga ostali borci izbjegavaju. Ne samo da je preskočen, već je zbog dogovorenog revanša izvjesno da će se za svoju šansu ozbiljno načekati. 

Nema preskakanja Hrgovića

Ipak, ne mora značiti da će tako i biti. Naime, ESPN-ov novinar Mike Coppinger objavio je da je IBF poslao u kampove Usika i Furyja pismo s jasnom porukom - ako se vi neće boriti s Hrgovićem, naći ćemo tko hoće.

IBF je u pismu naveo kako se pobjednik borbe za apsolutnog prvaka mora boriti protiv obaveznog izazivača Filipa Hrgovića za IBF-ov pojas prvaka te da iznimke nisu dozvoljene. Ako Fury i Usik dogovore i revanš, onda će se Hrgović boriti za IBF-ov pojas prvaka protiv idućeg dostupnog izazivača. To je trenutno Anthony Joshua, bivši prvak teške kategorije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.