Ima li Nole ikakve šanse protiv Rafe u Rimu: Španjolac poručio da mu je svejedno s kim igra

PRVI tenisač svijeta Rafael Nadal rutinski je obavio posao i u polufinalu ATP turnira iz Master serije 1000 u Rimu. Pobijedio je Fernanda Gonzaleza s dva puta po 6:3.

Time je reprizirao meč protiv Fernanda Verdasca iz četvrtfinala kojeg je također dobio 6:3, 6:3. U finalu će mu suparnik biti srpski tenisač, treći igrač svijeta, Novak Đoković.

Nadalu je ova pobjeda protiv Gonzaleza bila četrnaesta zaredom na zemljanoj podlozi ove sezone (od 14 mečeva), na ATP turnirima. Osvojio je Monte Carlo i Barcelonu, a jedini set koji je ispustio u tim mečevima dogodio se baš protiv Novaka Đokovića u finalu Monte Carla. Bilo je 6:3, 2;6, 6:1.

"Finale bi moglo biti nezgodno. Teren u Rimu je brži, loptice su brže nego u Monte Carlu i to je svakako prednost za mog suparnika", rekao je Nadal koji će loviti 36. ATP krunu u karijeri.

"Svejedno mi je bilo za suparnika u finalu. I Đoković i Federer su igrači na najvišoj mogućoj razini. No, protiv Đokovića ću u nedjelju morati biti jako agresivan. Nema ostajanja otraga jer bih mogao upasti u kontra ritam", završio je sjajni Španjolac.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.