Ivković o potezu izbornika Engleske: To su zamisli koje nemaju nikakve logike

Foto: EPA, Armin Durgut/PIXSELL

OSMINA finala Europskog prvenstva je završena, a četvrtfinalni susreti igrat će se u petak i subotu od 18 i 21 sat. Parove čine: Španjolska - Njemačka, Portugal - Francuska, Nizozemska - Turska i Engleska - Švicarska. Prema kladionicama, favorit za osvajanje titule je Engleska s kvotom 4.50.

Podsjetimo, unatoč iznimno talentiranim igračima, Engleska nije impresionirala u dosadašnjem dijelu turnira te je izbornik Gareth Southgate zaradio brojne negativne kritike. Na putu do najboljih osam pobijedila je Srbiju (1:0), remizirala s Danskom (1:1) i Slovenijom (0:0) te nakon produžetaka, s tim da se spasila od ispadanja u završnici regularnog dijela, izbacila Slovačku (2:1).

Ivković: Znate kad trener razmišlja da vadi njih dvojicu? Nikad, a možda ni tad

Hrvatski trener Tomislav Ivković kao stručni komentator govorio je o engleskoj reprezentaciji u emisiji HRT-a. "Nema natjecanja na kojem su bili a da nije bilo kritika. A propos izmjena Bellinghama i Kanea, znate kad trener razmišlja da vadi njih dvojicu? Nikad, a možda ni tad. To su neke zamisli koje nemaju nikakve logike.

To su dva najbitnija igrača u engleskoj reprezentaciji i trener ne smije ni pomisliti da ih vadi. Englezi su u ovim produžecima, kad su riskirali na kraju, igrali staromodni engleski nogomet - centriraj, nabij, ako prođe, prođe, i prošlo je. Kad su zabili drugi gol, stali su. Poslije su odigrali onako kako su trebali, sačuvali su vodstvo i otišli do pobjede, i to je jedino bitno", rekao je Ivković.

Podsjetimo, engleski izbornik izvadio je Bellinghama i Kanea u 106. minuti, odnosno na početku drugog produžetka.

"Ja nisam analitičar, ja sam trener, jesam li dobar, loš ili katastrofalan, nema veze"

"Ja nisam analitičar, ja sam trener, jesam li dobar, loš ili katastrofalan, nema veze, no kad pričamo o trenerima, ne pada mi na pamet kritizirati bilo koga. Možda ga mogu kritizirati na neki moj način ako mislim da je netko drugi trebao igrati lijevog ili desnog beka. Međutim, on najbolje zna, a da ja procjenjujem njegovu kvalitetu, to mi ne pada na pamet", dodao je Ivković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.