HNK HAJDUK

Jens Gustafsson pronašao novi posao: "Hajduk ću pamtiti cijelog života"

Foto: Marko Dimic/Pixsell

BIVŠI trener Hajduka Jens Gustafsson imenovan je novim izbornikom U-21 reprezentacije Švedske. Posljednji angažman ovog Šveđanina bio je u Hajduku, a on je završio otkazom početkom studenog, nakon što u pet mjeseci nije ispunio zahtjeve čelnika kluba.

Gustafsson je u intervjuu za službenu stranicu Švedskog nogometnog saveza govorio i o Hajduku. Na klupi splitskog kluba odradio je samo 13 utakmica, ali navodi da je iskustvo bilo nezaboravno.

"Bilo je fantastično iskustvo od početka do kraja biti dijelom velikog kluba kao što je Hajduk s mnogo strastvenih ljudi iz različite kulture. To me obogatilo jer sam iskušao svoje liderske sposobnosti u takvom okruženju. To ću cijelog života pamtiti", rekao je švedski trener koji je u studenom napustio Hrvatsku, a splitsku momčad ostavio na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

Podsjetimo, ovaj 43-godišnji stručnjak je trenersku karijeru započeo u U-17 momčadi Halmstada iz koje je vrlo brzo promoviran u trenera prve momčadi. Na toj poziciji se zadržao tri i pol godine, a onda je kratko bio izbornik upravo ove reprezentacije koju sada vodi. Od tamo je otišao u AIK, nakon nakon čega je četiri i pol godine bio glavni trener Norrköpinga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.