Liverpool

Kako su se Liverpoolovi igrači umalo potukli na travnjaku zbog nebitne nagrade

Screenshot (Youtube)

GRUB odnos Michaela Jordana prema suigračima kakav smo mogli vidjeti u Posljednjem plesu nije neobična stvar u sportu. 

Jamie Carragher, nekadašnji nogometaš Liverpoola, stao je u Jordanovu obranu i rekao da je i sam bio sličan.

"Jedina je razlika što je Jordan najbolji u svom sportu svih vremena, a ja u nogometu nisam ni blizu tom statusu. Kada ste toliko strastveni u nečemu, kada uvijek idete do krajnjih granica, teško je da se nekad ne pređe ta granica", rekao je Carragher i prisjetio se situacije s utakmice iz 2009. godine.

"Igrali smo protiv West Bromwich Albiona i umalo sam udario suigrača Alvara Arbelou. Nisam ponosan na to, ali kad toliko želite pobjedu... To je bila samo frustracija, nismo bili zadovoljni nekim situacijama na terenu."

Embed from Getty Images

Liverpool se u toj utakmici nije borio za pobjedu, već da njegov vratar Pepe Reina četvrtu godinu zaredom osvojio Zlatnu rukavicu, poprilično nebitnu nagradu za vratara koji je najviše utakmice uspio sačuvati mrežu. 

"Nismo mogli osvojiti ligu pa smo sebi postavili cilj koji možemo ispuniti. Cilj je bio pomoći Reini da osvoji nagradu ispred Unitedovog Edwina van der Sara. Griješili smo u obrani, suparnik je stvorio puno prilike i bila mi je to jedna od najtežih utakmica sezone. Možda smo protivnika olako shvatili. Igrali smo protiv europskih velikana i bili bolji nego u tom susretu", prisjetio se Carragher čija je momčad tad slavila 2:0.

Situaciju je tada smirio Xabi Alonso koji je pokazivao Carragheru i Arbeloi da nisu normalni što rade na travnjaku. Na kraju je ipak u posljednjem kolu Van der Sar osvojio trofej, kao i njegov United koji je sezonu završio s četiri boda ispred Liverpoola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.