Legenda poručila Wengeru: "Zbog tebe se Arsenalu smije cijeli svijet"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ARSENAL je krenuo odlično u sezonu i nakon dugo vremena već pomalo očajni navijači slavnog kluba počeli su vjerovati da je prvi naslov od 2004. moguć.
 
Međutim, u prosincu su se ti snovi raspršili kao mjehur od sapunice i nakon niza očajnih rezultata, Topnici su krenuli sigurnim putem prema dolje.
 
Za vikend je Arsenal izgubio od Chelseaja 1:3 i za liderom kaska ogromnih 12 bodova. Tek je prošlo pola sezone, a naslov prvaka je izgubljen. 
 
Legendarni urugvajski napadač  Diego Forlan smatra da zna koji je najveći problem Topnika. Bivša zvijezda Atletica i Uniteda kaže da Arsenal nikada neće biti ozbiljan konkurent za velika postignuća sve dok im na klupi sjedi Arsene Wenger.
 
''Kada je riječ o Wengeru, mišljenja su podijeljena. To je tužno jer se radi o briljantnom treneru, ali evidentno je da nešto ne štima na Emiratesu. Arsenal nikad neće biti ozbiljan konkurent za naslov sve dok Wenger ne ode iz kluba. Kada se priča o Arsenalu i borbi za titulu, ljudima je smiješno jer naprosto ne vide osvajanje titule kao jednu od mogućnosti Topnika'', izjavio je Forlan za dnevnik The National.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.