LIGA PRVAKA

Marca: On je Makelele za eru Twittera, Instagrama i Twitcha

Foto: REUTERS/Susana Vera

UEFA ga je proglasila igračem prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Reala i Chelseaja (1:1).

Presretačke kvalitete N'Gola Kantea su opjevane, ali protiv Reala je odigrao i sjajnu napadačku utakmicu. Premda je razarač, imao je više driblinga (šest) od cijele momčadi Reala.

Više puta je nezaustavljivo probio desnu stranu, prolazio kroz sredinu, a jednom je čak i driblingom nanizao tri suparnika prije nego što je centrirao.

"Spektakularan u napadu i obrani! N'Golo Kante dobiva hvalospjeve nakon brilijantne predstave u Madridu", napisala je UEFA u obrazloženju zašto je Kantea proglasila MVP-jem olujnog polufinala Lige prvaka. 

Marca, najčitaniji španjolski list, očarana njegovom igrom protiv Reala napisala je: "On je Claude Makelele ere Twittera, Instagrama i Twitcha."

Makelele je najpodcjenjeniji, ali i nikada dostojno zamijenjeni član Realovih Galacticosa. Od tamo ga je izbacio njihov sakupljač Florentino Perez.

Potplaćeni Makelele je 2003. tražio novi ugovor, a dobio je izgon uz ove oproštajne riječi Realovog predsjednika: "Loše igra glavom i zna samo za alibi-dodavanja. Lako ćemo ga nadoknaditi."

Igrača kojeg je tako omalovažio, a on je otišao u Chelsea i tamo postao legenda, naslijedio je tek Casemiro. Međutim, njega je sinoć zasjenio Makeleleov nasljednik u reprezentaciji Francuske. 

"70 posto Zemlje prekriva voda. Ostatak pokriva N'Golo Kante", poznata je izreka. Kante je kod Reala pokazao zašto je postala tako popularna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.