Mbappe izjavio da je Euro teži od Svjetskog prvenstva. Messi mu nije ostao dužan

Foto: EPA

EUROPSKO prvenstvo u Njemačkoj počinje u petak, a otvorit će ga Njemačka i Škotska utakmicom u Munchenu na Allianz Areni s početkom u 21 sat. Jedan od najvećih favorita za osvajanje Eura je reprezentacija Francuske, a njihov ključni igrač i odnedavno član Real Madrida Kylian Mbappe je nedavno izjavio da je Europsko prvenstvo teže natjecanje od Svjetskog prvenstva. S njegovim razmišljanjem se nije složio po mnogima najbolji nogometaš svih vremena i aktualni osvajač Zlatne lopte Lionel Messi.

Njih dvojica su igrala zajedno za PSG od 2021. godine do prošlog ljeta kada je Messi prešao u MLS momčad Inter Miami, a susreli su se u finalu Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru. U fantastičnom susretu Argentina je postala prvak svijeta nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a oba nogometaša su briljirala. Nakon 120 minuta rezultat je bio 3:3, Messi je zabio dva gola, a Mbappe hat-trick.

"Malo previše svjetskih prvaka nema na Euru da bismo mogli reći da je to najbolje natjecanje"

Argentinac je tijekom intervjua upitan što misli o izjavi Mbappea, a on je odgovorio: “Također je rekao da južnoameričke momčadi nisu imale konkurenciju europskih. Svatko cijeni ono što igra. Euro je vrlo važan, ali na njemu nema Argentine, trostrukog svjetskog prvaka. Nema ni Brazila koji je pet puta bio svjetski prvak niti Urugvaja koji je dva puta osvajao Svjetsko prvenstvo.

Malo previše svjetskih prvaka nema na tom natjecanju da bismo mogli reći da je Euro najteži, zar ne? Na Svjetskom prvenstvu su najbolje momčadi te sve zemlje koje su osvajale naslov prvaka svijeta uglavnom igraju. Zato svi žele biti svjetski prvaci.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.