Modrić nakon trijumfa odgovorio kritičarima: Muka mi je od priče o mojim godinama

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (38) ušao je u povijest Realovim osvajanjem Lige prvaka pobjedom nad Borussijom Dortmund (2:0) na Wembleyju.

Kapetan Hrvatske ušao je u igru u 85. minuti, a s ovim trofejom došao je do njih šest u Ligi prvaka te se na klupskoj razini izjednačio s rekorderom Pacom Gentom. Ujedno, Modriću je ovo ukupno 26. titula u Realovom dresu, što znači da je postao najtrofejniji Realov igrač u povijesti.

Brojni rekordi, pa i onaj starački

Modrić je prestigao bivše suigrače Karima Benzemu i Marcela, koji imaju pehar manje. S Modrićem je na vrhu izjednačen trenutni Realov kapetan Nacho Fernandez. Modrić je postao i najstariji igrač ikada koji je zaigrao za Real u finalu Lige prvaka.Rekord proizlazi iz toga da je Modrić najstariji Realov igrač u Ligi prvaka uopće. Srušio je ovaj rekord u polufinalu protiv Bayerna, nastupivši s 38 godina i 234 dana, čime je oborio Ferenca Puškaša.

Modrić nakon povijesnog trijumfa poslao poruku kritičarima

Nakon povijesnog trijumfa Modrić se osvrnuo na glavnu temu kada se govori i piše o njemu: "Stalno se govori 'njegove godine, njegove godine, njegove godine...' i više mi je muka od toga. Osjećam se jako dobro, fizički i mentalno. Neka drugi misle i govore što god žele, ja sam sretan sa sobom. Još uvijek sam na vrhunskoj razini."

Modrić je i igrač s najviše nastupa u finalima Lige prvaka otkad se igra u ovom formatu. Šesti put zaigrao je finale Lige prvaka, što su dosad uspjeli još samo Paolo Maldini i Cristiano Ronaldo. Dosad je Modrić s pet nastupa u finalima bio izjednačen s Benzemom, Patriceom Evrom, Clarence Seedorfom i Edwinom van der Sarom. Sada je, pored već navedenih, izjednačen s Carvajalom i Kroosom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.