Na mjestu Maksimira gradit će se novi stadion? Kustić otkrio što se događa

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić objavio je veliku vijest o izgradnji stadiona na Maksimiru. "Blizu je finalizacija dogovora u trokutu Vlada-Grad-Crkva. Ide se u smjeru da se sagradi novi stadion na mjestu gdje je sada maksimirski stadion", poručio je šef Saveza u Dnevniku Nove TV.

Podsjetimo, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević govorio je o situaciji s Dinamovim stadionom, ali i o Kranjčevićevoj, stadionu na kojem bi sljedeće sezone trebali igrati Lokomotiva i Rudeš. Ondje bi se također uskoro mogao naći i Dinamo, tvrdio je Tomašević:

"Vode se razgovori s vladom i sa Zagrebačkom nadbiskupijom. U završnoj su fazi da se riješi imovinsko-pravno pitanje. Mi paralelno s tim pripremamo urbanistički natječaj, vjerujem da će do kraja godine krenuti i proširenje Kranjčevićeve jer ćemo tri puta povećati kapacitet tog stadiona da bi on bio zamjenski kad se Maksimir bude gradio."

Tomašević najavio proširenje stadiona u Kranjčevićevoj

Trenutno je kapacitet stadiona 4000 mjesta, a prema UEFA-inim kriterijima za međunarodne utakmice trebao bi imati barem 8000, pa će s istočne strane nadograditi tribinu za taj kapacitet. Postoje dvije verzije projekta.

U prvoj stadion ima dvije tribine sa zelenilom koje okružuje sjevernu i južnu stranu, a prema drugoj su u planu dodatne tribine kapaciteta do 12.000 mjesta. Gradnja bi trebala započeti u drugoj polovici ove godine i završiti u roku od godinu dana.