NBA se klanja hrvatskom divu. Trener ga naziva čudovištem, maskota mu ljubi noge

Screenshot: Twitter

IVICA ZUBAC je u pobjedi Clippersa nad Grizzliesima (117:106) odigrao jednu od najboljih utakmica karijere. 

Za 33 minute u igri Zubac je postigao 15 poena uz sjajan šut iz igre (7/8), a imao je čak 20 skokova. Samo je u studenom prošle godine bio bolji pod koševima, kada je tamo uhvatio čak 29 lopti protiv Indiane. No i ovaj Zupčev pothvat je za pamćenje. Naime, postao je prvi igrač Clippersa s učinkom 15/20, uz odličnih 85 posto uspješnosti šuta iz igre, od DeAndrea Jordana 2017. 

Zubac je tako nastavio sa sjajnom formom jer ovo mu je treća utakmica zaredom s double-double učinkom te već 11. ukupno ove sezone. Komentatori pišu da mu je Memphis olakšao tako što je igrao bez "pravog centra", ali da je Zubac svejedno odigrao impresivnu partiju i nemoćnim učinio Jarena Jacksona Juniora, najboljeg obrambenog igrača lige.

Hrvatskom gorostasu na društvenim mrežama se klanjaju fanovi NBA lige, a to mu je nakon fenomenalne partije doslovno napravila i maskota Clippersa. Dok je Zubac mahao sunarodnjacima koji su ispunili tribine na "Hrvatskoj noći" u Los Angelesu, Kondor Chuck je poštovanje i oduševljenje prema junaku pobjede iskazao tako što je kleknuo pred Zupca i ljubio mu noge. Nešto kasnije naklonio mu se i trener Clippersa. Ty Lue je na konferenciji za medije izjavio: "Zubac je pod košem bio čudovište."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.