Nijemci: Može li Mini Modrić spasiti Hrvatskoj Europsko prvenstvo?

Foto: Profimedia

NJEMAČKI Bild sveo je šanse Hrvatske reprezentacije za plasman u osminu finala Europskog prvenstva na pobjedu protiv Italije. Navodi da je "zlatna generacija predvođena Realovom superzvijezdom Lukom Modrićem (38) pod prijetnjom ranog ispadanja i da nade Hrvatske sad počivaju na najmlađem, supertalentiranom Martinu Baturini (21)."

"Stare zvijezde dosad su odigrale slabo", piše Bild pa se okreće prema Baturini pri čemu navodi da "mnogi stručnjaci veznjaka zagrebačkog Dinama smatraju Mini Modrićem i njegovim nasljednjikom". Pitanje koje Bild potom postavlja je hoće li se to dokazati u današnjoj utakmici.

BBC ga je hvalio

U tekstu je i podsjetnik na to da je BBC stavio Baturinu na popis 24 igrača izvan Premier lige na koje treba obratiti pozornost na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatski reprezentativac našao se tako ispred Francuza Warrena Zaire-Emeryja (PSG), Slovenca Benjamina Šeška (RB Leipzig) i Nijemca Floriana Wirtza (Bayer Leverkusen).

Bild je siguran da će Luka Modrić biti dio startne postave hrvatske reprezentacije u njenoj ključnoj utakmici na ovom Euru, ali i u toda će Baturina dobiti priliku. "Hrvatska zlatna generacija suočena je s tužnim krajem nakon svjetskog srebra iz Rusije 2018., svjetske bronce iz Katara 2022 i drugog mjesta u Ligi nacija 2023. godine. Ili će jedan od najmlađih, Baturina, spasiti ovo Europsko prvenstvo za Hrvatsku?", zaključuje se.

Baturina je odigrao pet minuta utakmice protiv Albanije. Bila mu je to tek četvrta utakmica za hrvatsku reprezentaciju.


 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.