Njemački zakon brani da mlađi od 18 rade poslije 20 sati. Yamal ima 16 godina

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKA reprezentacija pobijedila jer Hrvatsku 3:0, a potom i Italiju 1:0 u prvim dvjema utakmicama Europskog prvenstva i prije posljednjeg kruga grupne faze osigurala prvo mjesto u skupini B i plasman u osminu finala. Lamine Yamal (16) bio je dio startne postave u objema utakmicama, no pitanje je hoće li biti i u trećoj jer rad u noćnim satima u Njemačkoj zabranjen je za ljude mlađe od 18 godina.

Pišu to i španjolski i njemački mediji, podsjećajući da postoje i iznimke koje se tiču baš sporta. Ipak, i prema tim iznimkama upitno je što to znači za Yamala. Španjolska svoj susret protiv Albanije, baš kao i Hrvatska protiv Italije, započinje u 21 sat.

Vjerojatno do toga neće doći, ali zakon je takav

Prema njemačkim zakonima, mlađi od 18 godina, bili oni Nijemci ili stranci, ne smiju raditi iza 20 sati. Iznimka u sportu je ta da smiju biti aktivni do 23, ali s time da do tog sata moraju odraditi i tuširanje i medijske obveze. Bude li Yamal odigrao utakmicu do kraja, prekršit će zakon.

Ipak, i njemački i španjolski mediji složni su u procjeni da se to vjerojatno neće dogoditi i da će španjolske vjerojatno izbjeći kaznu od 30.000 eura, koju bi zbog kršenja zakona inače trebala platiti. Yamal je u utakmici protiv Hrvatske igrao 86, a protiv Italije 71 minutu.


 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.