Ovako je izgledala Hrvatska kad je posljednji put igrala s Italijom

Foto: Profimedia

HRVATSKA i Italija večeras će se susresti deveti put u povijesti, a u osam dosadašnjih utakmica Hrvatska ne zna za poraz. Tri puta je pobijedila, a pet puta je bilo neriješeno. Ipak, od zadnjeg susreta Hrvatske i Italije prošlo je dugih devet godina.

Svastika zasjenila utakmicu

Ta se utakmica odigrala 12. lipnja 2015. godine u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Igralo se na Poljudu koji je zbog UEFA-ine kazne bio prazan, a utakmica je prije svega ostala upamćena po svastici iscrtanoj na poljudskom travnjaku. Do danas nije otkriveno tko je počinio to djelo.

Što se tiče samog ogleda, završilo je 1:1. Hrvatska je mogla povesti već u sedmoj minuti, kada je Darijo Srna izborio kazneni udarac. U šesnaestercu Italije srušio ga je danas nažalost pokojni Davide Astori. Ipak, Gianluigi Buffon obranio je udarac Marija Mandžukića.

Mandžukić se za promašaj iskupio četiri minute kasnije te je na asistenciju Ivana Rakitića zabio za vodstvo Hrvatske. Ta prednost trajala je do 36. minute, a onda je Antonio Candreva realizirao jedanaesterac. U ulozi tragičara opet je bio Mandžukić tako što je nesretno igrao rukom u šesnaestercu Hrvatske. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a u 90. je minuti Srna dobio crveni karton.

Sedam igrača s te utakmice može zaigrati i danas

U momčadi tadašnjeg izbornika Nike Kovača bilo je pet igrača koji i danas imaju priliku zaigrati. Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Ivan Perišić igrali su od prve minute, dok su na klupi ostali Andrej Kramarić i Marko Pjaca. U prvih 11 bio je i Domagoj Vida, ali njega večeras neće biti zbog ozljede. A zbog ozljede te 2015., pak, nije bilo Luke Modrića.

Tek dva sadašnja talijanska reprezentativca su i tad bila u sastavu. Radi se o Matteu Darmianu, koji je i danas najavljen u prvih 11, te Stephanu El Shaarawyju. Sažetak utakmice iz 2015. možete pogledati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.