Ovo je 10 najbolje ocijenjenih HNL igrača prošle sezone. Livaja nije prvi

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

SOFASCORE je objavio ljestvicu najbolje ocijenjenih igrača u protekloj sezoni SuperSport HNL-a. Nakon zadnjeg kola na prvo mjesto te ljestvice popeo se Dinamov veznjak Josip Mišić. Najbolji strijelac i asistent prvenstva Marko Livaja pao je na drugo mjesto, dok su na trećem, četvrtom i petom mjestu redom dinamovci - Dino Perić, Luka Ivanušec i Stefan Ristovski.

Mišić nije igrač koji se ističe atraktivnim potezima, no on je ključan u Dinamovoj formaciji za držanje stabilnosti i sprječavanje pogrešaka. Nema veliku brzinu, ali to nadoknađuje izvrsnim postavljanjem i čitanjem igre. Dodaje s preciznošću od gotovo 90 posto, a osvaja i dva od tri zračna duela u kojima se nađe.

Odigrao je ove sezone 50 utakmica za Dinamo, uvjerljivo najbolju momčad hrvatskog prvenstva, što najbolje pokazuje koliko je značajan u toj ekipi. Zabio je samo dva pogotka i upisao dvije asistencije, ali je odradio toliko nevidljivog posla da je dobio najviše ocjene Sofascorea. Čudi, stoga, što nije pozvan u reprezentaciju uoči utakmica Lige nacija, o čemu smo već pisali