Razočarani Talijani uoči Hrvatske: "Naša se sudbina odlučuje protiv Modrića"

Foto: EPA

TALIJANSKI mediji razočarani su porazom svoje reprezentacije od Španjolske (0:1) u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva. "Piccola Italia" (Mala Italija), stoji na naslovnici najutjecajnijeg talijanskog sportskog dnevnika La Gazzetta dello Sport.

"Španjolska je dominirala, a totalni krah je spasio Donnarumma", navodi Gazzetta dodajući kako se branitelji europskog naslova "u ponedjeljak kockaju s osminom finala". Kao utjehu navode da je njihovim nogometašima za osvajanje drugog mjesta u skupini dovoljan i bod protiv Hrvatske, a ta se utakmica igra u ponedjeljak u 21 sat. Hrvatskoj je, pak, potrebna pobjeda za plasman u osminu finala.

"Ne dopustite da vas zavara konačnih 1:0. Španjolska nam je skrivala loptu 80 minuta i imala je samo manu što i prije nije završila dominantnu utakmicu. Individualna i kolektivna tehnička razlika koja je na trenutke bila gotovo neugodna, znali smo da su jači od nas, ali ne toliko", navodi La Gazzetta dello Sport.

Sacchi: Razlika između Španjolske i Italije, prema onome što smo sinoć vidjeli, ogromna je

Legendarni talijanski trener Arrigo Sacchi, pišući za La Gazzetta dello Sport, naveo je kako se "brzo vidjela slika utakmice, organizirani kolektiv naspram grupe igrača koji su lutali po terenu". "Razlika između Španjolske i Italije, prema onome što smo sinoć vidjeli, ogromna je", analizirao je Sacchi.

Sacchi smatra kako "Italija, nažalost, još nije momčad, potrebno je vrijeme, potrebno je strpljenje", ali i brani izbornika Luciana Spallettija.

"Spalletti nije kriv. On je izbornik koji radi za momčad manje od godinu dana, naslijedio je kompliciranu situaciju i pokušava dati stil zemlji koja ga nikad nije imala. Serie A mu ne pomaže, većina momčadi trenira stari nogomet, ne baš u skladu s europskim načelima, igrači se bore za izlazak zbog masovne prisutnosti stranaca", zaključuje Sacchi.

"Sudbina nam se odlučuje u ponedjeljak protiv Modrića"

Il Corriere dello Sport navodi kako se Talijani moraju resetirati prije odlučujuće utakmice protiv Hrvatske. "Naša se sudbina odlučuje protiv Modrića u ponedjeljak", navodi medij sa sjedištem u Rimu te dodaje: "Ovo nije bila Italija kakvu zamišljamo."

Tuttosport piše kako je "Donnarumma spasio Italiju od potpunog kolapsa, ali i kako za plasman u šesnaestinu finala u ponedjeljak treba samo remi s Hrvatskom". "Naučimo lekciju i počnimo ispočetka s poniznošću - što dobrog možemo izvući iz zastrašujuće večeri u Gelsenkirchenu", navodi Tuttosport.

La Stampa piše kako je to bila "španjolska nogometna lekcija Italiji" te dodaje: "Sjajna Španjolska leteći na krilima Nica Williamsa i Yamala izbrisala je poraznu Italiju."

"Razočaranje i pesimizam", ističe La Repubblica, dok Rai piše: "Španjolska potopila Italiju."


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.