EUROPSKE LIGE

Realov zaboravljeni talent se preporodio ove sezone: "On je dar od Boga"

Foto: EPA-EFE

PRIJE ove sezone svi su već zaboravili velikog norveškog talenta Martina Odegaarda koji je postao poznat kada je Real Madrid izdvojio milijune eura za njega dok je imao 16 godina.

Tražio se po posudbama, nije dobro igrao i mnogi su ga otpisali. Sve do ove sezone kada je s 20 godina eksplodirao u Vitesseu. Bio je najbolji igrač tog nizozemskog kluba s 11 golova i 12 asistencija u 37 nastupa ove sezone u svim natjecanjima. Vitesse je završio sezonu kao peti, a odveo ih je i do finala razigravanja za mjesto u Europa ligi u kojem će u dvije utakmice protiv Utrechta pokušati izboriti nastup u tom natjecanju sljedeće sezone.

Dar od Boga

Trener Utrechta Dick Advocaat u najavi sutrašnjeg susreta imao je samo riječi hvale za mladog Norvežanina.

"On je dar od Boga, nevjerojatan talent. Taj dečko bi mogao vrijediti 25 milijuna eura. Cijeli naš klub toliko vrijedi. Stvarno ga je lijepo gledati. Pomisliš 'ma ne može proći ovdje', a on se oslobodi onda jednim potezom. Takvi igrači rješavaju utakmice za tebe", govorio je legendarni nizozemski trener koji je u bogatoj karijeri vodio reprezentacije poput Nizozemske, Rusije i Srbije.

Advocaat nije jedini koji je hvalio 20-godišnjeg Norvežanina ovog tjedna. Njegov suigrač Bryan Linssen kaže da nije mogao vjerovati što je gledao kada je Odegaard golom i asistencijom u 3:1 pobjedi protiv Groningena uveo Vitesse u finale u razigravanju za mjesto u Europa ligi. Uz to, treba napomenuti kako je Odegaard jedini igrač u najboljoj postavi sezone nizozemske lige, a da nije član Ajaxa ili PSV-a, dva najbolja kluba prvenstva.

"Sjedio sam na klupi s napadačem Timom Matavzom. Okrenuo se prema meni i samo rekao: 'On je nevjerojatan.' Stvarno je bolesno dobar, bizarno je koliko je nezaustavljiv."

Real će nastaviti posuđivati Odegaarda sljedeće sezone, a najviše se spominje odlazak u Bundesligu. Jedna od opcija je Bayer Leverkusen. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.