Ronaldo danas postavlja neuhvatljiv rekord? Dovoljna mu je i sekunda nastupa

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO trebao bi biti dio startne postave Portugala u utakmici protiv Češke, koja se od 21 sat igra u sklopu 1. kola skupine F. Bude li nastupio, postat će jedini nogometaš u povijesti koji je zaigrao na utakmicama šest različitih europskih prvenstava.

Dokazuje to njegovu dugovječnost, ali i izvrsnost zbog koje se još uvijek nalazi na popisu portugalskih reprezentativaca. Debitirao je za nacionalnu momčad na Eurima kao 19-godišnjak 2004., već tada kao istaknuti igrač Manchester Uniteda. Dvadeset godina kasnije iza njega je sezona u kojoj je za Al Nassr odigrao 45 utakmica, uz učinak od 44 gola i 13 asistencija.

Ima naslov iz 2016.

Rekorder je Portugala po broju odigranih utakmica (207, sljedeći Moutinho 146) i postignutih golova (130, sljedeći Pauleta 47). Zabijao je na svim Eurima na kojima se pojavio. Već na svom prvom Euru, pred svojom publikom u Portugalu, zabio je dva gola, dvaput asistirao i igrao finale.

Konačnu nagradu dočekao je 2016., kad je s Portugalom bio europski prvak. Ukupno je na Eurima 2004., 2008., 2012., 2016. i 2020. odigrao 25 utakmica uz učinak od 14 golova i devet asistencija.

Samo su još četvorica igrača bila na pet europskih prvenstava, a samo jedan od njih i nastupio na svih pet. To je Luka Modrić. Na turniru u Njemačkoj bi mu se trebao priključiti i Pepe. Na pet europskih prvenstava zvan je i Rui Patricio, koji ima nastupa na njih zasad tri. Na pet ih je bio i Iker Casillas, no branio je na njih tri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.