Ruska reprezentacija

Ruski navijači šokirani popisom za Hrvatsku. Nije pozvan kapetan i najbolji strijelac

Foto: EPA

NOVI ruski izbornik Valerij Karpin objavio je popis igrača na koje računa u predstojećim rujanskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prvi protivnik Rusima u ovom ciklusu je Hrvatska (1. rujna), a zatim će još ići na Cipar (4. rujna) pa ugostiti Maltu (7. rujna).

Karpin je nakon Eura naslijedio Stanislava Čerčesova na mjestu izbornika i odmah s prvog popisa izostavio čak osam igrača koji su bili na Europskom prvenstvu. Najveći šok za ruske navijače je nepozivanje 33-godišnjeg Artema Dzjube, kapetana i najboljeg strijelca u povijesti ruske reprezentacije. Nije pozvao ni Aleksandra Soboljeva, Dzjubinu zamjenu. Prvi napadač sada bi mogao biti Fjodor Smolov, a tu je još novi igrač moskovskog CSKA Anton Zabolotnij te 19-godišnji Konstantin Tjukavin iz Dinamo Moskve.

Karpin: Da biste igrali u reprezentaciji, morate igrati i u klubu

Dzjuba se posljednjih godina nametnuo kao apsolutni prvi izbor Stanislava Čerčesova na mjestu centralnog napadača i bio je vrlo važan za rusku igru. S 30 golova u 55 nastupa izjednačen je na mjestu najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije. Jednak broj golova zabio je Aleksandr Keržakov.

On i Soboljev ostavljeni su na klupama svojih klubova (Zenita i Spartaka) u četvrtom kolu ruske lige, koje je odigrano ovaj vikend. Karpin smatra da nisu dovoljno spremni za reprezentaciju: "Soboljev i Dzjuba zbog raznih stvari trenutno nisu u najboljoj formi. Artem nije bio ni u prvih 11 Zenita, Soboljev nije igrao. Po mom mišljenju, da biste igrali za reprezentaciju, morate igrati i u klubu."

Uz njih dvojicu, među 31 pozvanim igračem u odnosu na Euro nema ni vratara Antona Šunina i Matveja Safonova. Nisu pozvani ni Jurij Žirkov, Andrej Semjonov, Roman Evgenjev i Magomed Ozdojev.

Popis ruske reprezentacije:

Vratari: Guilherme, Jurij Djupin, Aleksandr Maksimenko, Sergej Pesjakov

Obrana: Fjodor Kudrjašov, Georgij Džikija, Mario Fernandes, Vjačeslav Karavajev, Igor Divejev, Dmitrij Čistjakov, Stanislav Magkejev, Maksim Osipenko, Ilja Samošnikov, Sergej Terehov

Vezni red: Aleksandr Golovin, Roman Zobnin, Daler Kuzjajev, Aleksej Mirančuk, Aleksej Ionov, Denis Čerišev, Aleksanr Erohin, Dmitrij Barinov, Zemilhan Bajek, Rifat Žemaletdinov, Maksim Muhin, Danil Fomin, Denis Makarov, Arsen Zaharjan

Napadači: Fjodor Smolov, Anton Zabolotnij, Konstantin Tjukavin

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.