Španjolsko čudo od djeteta uoči Hrvatske: Imam veliku želju suočiti se s Gvardiolom

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI nogometni reprezentativac Lamine Yamal, 16-godišnji krilni napadač Barcelone, veseli se nadigravanju s 22-godišnjim hrvatskim braničem Joškom Gvardiolom, za kojeg kaže da je velik igrač. Španjolska i Hrvatska u subotu od 18 sati u Berlinu igraju prvu utakmicu Europskog prvenstva.

"Bit će jako teško. Hrvatska je iznimno snažna na ovakvim natjecanjima. To je jako iskusan protivnik koji zna igrati", izjavio je Yamal u intervjuu katalonskim novinama Mundo Deportivo. "Očekujem, dakako, pobjedu, ali bit će jako teško", dodao je mladi napadač. Yamal, čija se tržišna vrijednost kreće oko 90 milijuna eura, velika je nada Barcelone. Za reprezentaciju Španjolske debitirao je u rujnu te upisao sedam nastupa uz dva pogotka.

"Imam veliku želju sučeliti se s Gvardiolom"

"Na televiziji sam gledao Hrvatsku na prošlom Svjetskom prvenstvu protiv Brazila i Argentine", rekao je. Na tom Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. Hrvatska je ispala u polufinalu nakon poraza 0:3 od Argentine pa osvojila brončanu medalju u utakmici za treće mjesto. Na prvenstvu se istaknuo branič Gvardiol, aktualni igrač engleskog prvaka Manchester Cityja.

"On je velik igrač. Igra za City, koji je po meni jedna od najboljih ekipa na svijetu. A on ondje igra u udarnoj postavi. Za to doista trebaš biti velik igrač", rekao je Yamal. "Imam veliku želju sučeliti se s njim", dodao je.

Yamal je odigrao 72 minute u posljednjoj pripremnoj utakmici, u kojoj je Španjolska pobijedila 5:1 Sjevernu Irsku. U njoj je dva puta asistirao za pogodak. Dva puta je asistirao i u ožujku u prijateljskoj utakmici s Brazilom, koja je završila 3:3. "Izbornik Luis de la Fuente traži od mene isto što i Barcelona. Da razmišljam glavom, da ne ludujem te da se dobro provedem na terenu i ondje budem onakav kakav jesam", rekao je.

"Nijedan krilni igrač ne voli igrati protiv momčadi koje se zatvore"

Rekao je da mu je osobni cilj na svom prvom Europskom prvenstvu - uživati. "A kada uživaš, onda ti je i najbolje", napomenuo je. Španjolska je u posljednjih deset utakmica izgubila samo od Kolumbije 0:1. Yamal je u njoj igrao 18 minuta. Kaže da kao krilni igrač voli otvorene utakmice kad ima loptu u nogama i kad ekipa napada pa se mora braniti. "Očito je da nijedan krilni igrač ne voli igrati protiv momčadi koje se zatvore", istaknuo je i dodao da uživa u igri Španjolske.

Yamal je rođen u katalonskom mjestu Esplueges de Llobregat, udaljenom 10 kilometara od Barcelone. Nogomet je počeo igrati u podmlatku Barce, a prije godinu dana ušao je u prvu momčad. Taj tinejdžer, koji će idući mjesec napuniti 17 godina, u svojoj prvoj sezoni sudjelovao je u 50 utakmica za Barcelonu izborivši se za mjesto u udarnoj postavi. Barcelona ove sezone nije osvojila nijedan trofej premda joj je Yamal pridonio sa sedam golova i deset asistencija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.