Talijani: Hrvatska ne može vjerovati, a ne vjeruje ni Albanija. Italija se smije

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA nije uspjela pobijediti ni u svojoj drugoj utakmici na Euru u Njemačkoj. Na poraz od Španjolske (0:3) naslonio se šokantan remi s Albanijom (2:2), u susretu u kojem je Hrvatska preokrenula vodstvo suparnika, a onda ispustila prednost u 95. minuti ogleda u Hamburgu. Predstoji joj sad susret s Italijom i nada da će kroz pobjedu stići do osmine finala natjecanja. Ta se utakmica igra u ponedjeljak u 21 sat.

Prije no što Italija istrči protiv Hrvatske, istrčat će danas u 21 protiv Španjolske. Bez obzira na rezultat na kraju dana, ove će dvije momčadi zadržati dvije vodeće pozicije u grupi i dalje ovisiti o sebi samima po pitanju plasmana u nokaut-fazu turnira. Remi Hrvatske i Albanije tema je i u talijanskim medijima.

Gazzetta: Hrvatska mora pobijediti Italiju

La Gazzetta dello Sport navodi da je "Hrvatska leđima stisnuta uza zid" i da "mora pobijediti Italiju" želi li ostanak u natjecanju. Poimenice se izdvajaju igrači od kojih se očekivalo više, posebice na početku utakmice. "Luka Modrić je neprepoznatljiv, Marcelo Brozović besciljno luta, a Mateo Kovačić i Ivan Perišić (sada starter, ali na lijevom beku) nemaju utjecaj na igru", ističe Gazzetta.

Podsjetimo, Albanci su poveli pogotkom Qazima Lacija u 11. minuti nakon ubačaja Jasira Asanija, a izjednačio je Andrej Kramarić u 74. minuti na dodavanje Ante Budimira. Samo dvije minute kasnije nakon akcije Budimira i Luke Sučića albanski branič Klaus Gjasula postigao je autogol i time dao šansu Hrvatskoj. U 95. minuti isti taj Gjasula postigao je gol za bod Albanije.

"Hrvatska ne može vjerovati, a ne vjeruje ni Albanija. Italija se smije", zaključuje Gazzetta, zadovoljna ovakvim ishodom susreta u Hamburgu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.