Talijani strahuju uoči Hrvatske: Ovo su tri razloga zbog kojih su Hrvati u prednosti

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija je u teškoj situaciji pred utakmicu posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Igrat će je u ponedjeljak od 21 sat protiv Italije, nakon što je Euro otvorila porazom 0:3 protiv Španjolske i remijem 2:2 s Albanijom.

Pobjeda Hrvatskoj donosi prolaz u osminu finala Eura, a remi je gura u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru. Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Italija je s pobjedom sigurna druga, a igra joj i bod, što je na papiru velika prednost u odnosu na Hrvatsku, koja mora pobijediti. No Talijani se boje upravo te činjenice i Football Italia je izdvojila tri ključna razloga zbog kojih bi Hrvatska mogla biti u prednosti u ključnom susretu za obje reprezentacije.

Prvi razlog - Italiji odgovaraju dva rezultata. Opuštanje je često bilo kobno za Azzure

Matteo Darmian je na presici rekao da Italija nikako ne smije misliti da joj odgovaraju dva rezultata - pobjeda i remi. "Moramo igrati samo na pobjedu", inzistirao je branič Intera. Football Italia piše da je to jedini logičan smjer u kojem Italija treba ići jer u slučaju poraza, imaju šansu proći kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa, ali tada više ne bi ovisili sami o sebi.

Isti portal upozorava da je opušten pristup kroz povijest često znao biti koban za Azzure i da su tri boda protiv Hrvatske jedini cilj kojem trebaju težiti.

Drugi razlog - Italija ni izbliza nema iskustvo igranja ovakvih utakmica kao što ima Hrvatska 

Football Italia u nastavku piše kako je Hrvatska po godinama stara momčad, ali napominje da se radi o iskusnoj i ponosnoj ekipi s puno više iskustva u igranju ovakvih utakmica nego što imaju igrači Italije. Hrvatsko iskustvo i motivacija najveća su prijetnja Italiji.

Treći razlog - Hrvatska će biti odmornija od Italije 

Posljednji, ali ne manje važan razlog - zemljopisni faktor mogao bi dezorijentirati Azzurre. Talijanska trening-baza je u Iserlohnu, samo 40 km od Dortmunda, gdje su odigrali prvu utakmicu protiv Albanije, i jedva 65 km od Gelsenkirchena, gdje su u četvrtak dočekali Španjolsku. To znači da su se za obje utakmice pripremali u svom trening-kampu i spavali u svom hotelu. 

Ovaj put će biti drugačije. Italija će u nedjelju letjeti u Leipzig, udaljen 420 km od Iserlohna, tako da će utakmica protiv Hrvatske izgledati kao pravo gostovanje. Luciano Spalletti rekao je na konferenciji za novinare nakon utakmice protiv Španjolske da su neki talijanski igrači posve iscrpljeni.

Hrvatska prednost je što ima dan više za odmor pred utakmicu turnira. Hrvatska je 19. lipnja igrala protiv Albanije, a Italija je izgubila od Furije dan poslije. Football Italia upozorava da bi baš taj faktor mogao biti presudan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.