Talijani uoči Hrvatske bijesni na izbornika: Ovo je pravi poraz projekta Spalletti

Foto: Epa

ŠPANJOLSKA je jučer u Gelsenkirchenu u derbiju drugog kola skupine B s 1:0 pobijedila Italiju i osigurala je prvo mjesto u grupi i prolazak u osminu finala. U 55. minuti fantastični Nico Williams je odlično probio i ubacio, Morata je promašio, ali je nesretni Riccardo Calafiori zakačio loptu i odbio je u svoju mrežu. 

Tijekom svih 90 minuta gledali smo apsolutnu dominaciju Furije i pravo je čudo da je Italija prošla sa samo jednim golom u mreži. Italija nije imala  niti jedan ozbiljan šut u okvir Simona, dok je Donnarumma bio daleko najbolji igrač Azzura. Španjolci su promašili veliki broj prilika na ovoj utakmici, a omjer udaraca bio je 21-3 u njihovu korist. U zadnjem kolu u ponedjeljak od 21 sat će igrati Španjolska protiv Albanije te Hrvatska protiv Italije. 

Talijani bijesni na Spallettija

Talijanski mediji ogorčeni su na očajan nastup svoje ekipe protiv Španjolske i gotovo svi kao krivca za blijedu igre vide izbornika  Luciana Spallettija. Bivše trofejni trener Milana i Azzura Arrigo Sacchi odbio je kao jedinog krivca okriviti Spallettija, no zato neki druge talijanske legende i mediji nisu štedjeli izbornika Italije. 

Beppe Bergomi, legenda Intera i prvak svijeta 1982. rekao je za Sky da Italija nije mogla parirati španjolskoj superiornosti te da nisu bili dovoljno ponizni. 

"Sve što je napravio bilo je pogrešno"

"U redu, bili su bolji od nas, ali nikad nismo patili kao ovaj put", rekao je Bergomi, a ugledna La Gazzetta dello Sport kritizirala je Spallettijeve izmjene. One koje je napravio i one koje nije napravio.

"Spalletti ostaje izvrstan trener, ali neke od njegovih odluka bile su sasvim pogrešne", rekao je zamjenik urednika lista Stefano Agresti.

''Počevši od odluke da Di Lorenzo starta protiv Nica Williamsa, a zatim i odluke da ga zadrži na terenu tako dugo. Početni sastav bio je pogrešan, a prve zamjene bile su jednako neuvjerljive jer je Di Lorenzo ostao na terenu s Chiesom. Španjolska je uništila Italiju na tom boku u prvom poluvremenu", rekao je Agresti pa je zaključio:

"Nije Spallettijeva krivnja jer talijanski igrači nemaju toliku kvalitetu kao španjolski igrači, ali ovoga puta neke njegove odluke nisu bile posve uvjerljive."

Bivši trener Intera Andrea Stramaccioni okrivio je Spallettija i bio je najgrublji prema izborniku Azzura.

"Ogroman korak unatrag"

“To je ogroman korak unatrag. Pravi poraz projekta Spalletti. Protiv Albanije smo 70 minuta vidjeli dobru momčad, ali ovaj put s izmjenama Jorginha i Chiese pokazao je da više ne vjeruje u to. Previše je narušio momčad u drugom poluvremenu.''

Hrvatska bi u ponedjeljak pobjedom protiv Italije bila gotovo sigurno druga. Plan bi joj mogla poremetiti jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku. Između te dvije reprezentacije tada bi odlučivala gol-razlika, a Albanija je tu zasad bolja za dva gola.

No, čak i da Albanija završi ispred nje, s četiri boda kao treća, Hrvatska bi praktično osigurala osminu finala. U tom scenariju bi Talijani ispali iz skupine. U slučaju remija, Hrvatskoj igra još samo teorija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.