VIDEO Pašalić: Talijanima igra bod? Ne znam kako se točno igra na bod

Foto: Nel Pavletic /PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija je u teškoj situaciji pred utakmicu posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Igrat će je u ponedjeljak od 21 sat protiv Italije, nakon što je Euro otvorila porazom 0:3 protiv Španjolske i remijem 2:2 s Albanijom.

Pobjeda Hrvatskoj donosi prolaz u osminu finala Eura, a remi je gura u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru. Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Juranović i Pašalić najavljuju utakmicu s Italijom

Posted by Index.hr on Saturday 22 June 2024

Na današnjoj presici su pred novinare stali Mario Pašalić i Josip Juranović. Evo što su rekli u najavi utakmice.

Mi smo prije dvije godine bili na SP-u u poziciji u kojoj su danas Talijani. Znamo kako je završilo. Povlači li se momčad u situaciji kad joj igra bod i podsvjesno prepušta protivniku loptu?

Juranović: Možda u podsvijesti, kad ideš u napad, ti je negdje da možda ne moraš srljati... Mislim da će ovdje biti više taktičkog nadmudrivanja i da ćemo i mi i oni ići na pobjedu.

Pitanje za obojicu. Koliko uopće pratite ovu situaciju o trećeplasiranim momčadima i vjerujete li da se i s dva boda može dalje?

Juranović: Ne zamaramo se s time. Ok, možda je nešto u malome mozgu, ali svi razmišljamo da idemo na pobjedu i da kao drugi idemo dalje.

Mario, Talijanima igra bod. Očekujete li da će u taktičkom smislu nešto mijenjati u odnosu na prve dvije utakmice? Talijani ga zovu kraljem taktike...

Pašalić: Većina Talijana su dobri taktičari, netko više, netko manje. Ne znam kako se postaviti da igraš na bod, teško je. Očekujem od njih da će tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni nešto mijenjati u odnosu na utakmicu sa Španjolskom, ali što će raditi - ne znam. Mi se moramo fokusirati na sebe.

Danas je točno tri godine od pobjede protiv Škotske na zadnjem Euru. Možete li usporediti situacije?

Pašalić: Slična je situacija. To prvenstvo smo otvorili porazom pa uzeli bod, kao i sad, i odlučivali smo u zadnjoj utakmici. Da, slična je situacija i nadam se da će biti jednak ishod.

Mario, je li igra iz drugog poluvremena protiv Albanije vodilja za ovu utakmicu?

Pašalić: Prve dvije utakmice nisu ispale kako smo mi željeli. Kako je izgledalo, nije bilo dobro. U nastavku utakmice s Albanijom smo bili bolji i nadam se da ćemo u ovoj zadnjoj utakmici imati pravi pristup od prve minute. Manje je važno tko će igrati, bitno je da mi budemo ti koji će se nametnuti.

Mario, vidjeli ste Italiju protiv Španjolske i što mislite o Italiji? Jeste li se možda čuli sa Scamaccom i što o njemu mislite?

Pašalić: Scamacca je vrhunski igrač i od njega sigurno prijeti opasnost, ali i od ostalih igrača. Imao je fantastičnu sezonu kod nas u Atalanti, zabijao je puno i bio je jedan od važnijih igrača. O reprezentaciji sam već rekao da je sjajna ekipa sa sjajnim trenerom. Vidjeli smo koje su im slabosti i gdje možemo odvesti utakmicu u našu korist...

Mario, dobro poznajete Talijane, kako vidite njihovu reprezentaciju? Koliko klupske sezone utječu na formu i samopouzdanje na ovakvim turnirima? Koliko vam znače navijači?

Pašalić: Navijačima možemo samo zahvaljivati na tolikoj podršci, oni nikad neće iznevjeriti i razočarati i tako će, vjerujem, biti u ponedjeljak. Nadam se da ćemo se svi zajedno veseliti u ponedjeljak.

Što se Italije tiče, protiv Albanije su bili puno bolji nego protiv Španjolske, ali nešto se pita i protivnika. Možemo se složiti da Španjolska spada u vrh favorita ovog natjecanja, nisu puno toga dozvolili Talijanima.

Od Italije očekujem da će izaći dobro organizirani, bit će sigurno teška utakmica, ali vjerujem da ćemo biti spremni odgovoriti zahtjevima i da ćemo doći do prolaska skupine.

Juranović: Klupska forma... Ne znam kako je gledate, ona može biti svakakva, ali veliko natjecanje je motiv više da se dokažeš. Kad dođeš u kamp reprezentacije, to je nešto sasvim drukčije nego u klubu i u kampu reprezentacije sve počinje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.