VIDEO Šou Hrvata u Bundesligi. Beljo i Čolina u debiju oduševili asistencijom i golom

POTPUNO ludu utakmicu odigrali su Borussia Dortmund i Augsburg u 16. kolu njemačke Bundeslige. Susret je završio 4:3 za domaćine iz Dortmunda, a sjajnu partiju odigrali su hrvatski debitanti Dion Drena Beljo i David Čolina. Obojica su nedavno stigli iz Osijeka odnosno Hajduka.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ASISTENCIJU BELJE

Beljo je krenuo od prve minute i sjajno iskoristio šansu koju je dobio. Tijekom cijelog prvog poluvremena je bio raspoložen, proigravao je suigrače petom i osvajao duele, a onda je u 40. minuti stvorio akciju iz koje je Augsburg došao do izjednačenja na 1:1. Prije toga je za Borussiju zabio Jude Bellingham.

Pritisak urodio šansom

Hrvatski napadač je bio uporan u pritisku na stopera Borussije Nicu Schlotterbecka, a iz toga se izrodila šansa da osvoji loptu uz desnu aut-liniju. To je i uspio te se lijepo okrenuo i loptom kroz noge drugog igrača domaće momčadi pronašao Arnea Maiera koji je onda lijepo poentirao udarcem vanjskom.

Nakon ovog gola su u prvom dijelu susreta pala još dva gola, po jedan sa svake strane. Za Borussiju je prvi zabio Schlotterbeck, a nakon njega je za Augsburg precizan bio Beljin partner iz napada Ermedin Demirović.

Ni u drugom dijelu nije bilo ništa manje uzbudljivo. Borussiju je do novog vodstva u 75. minuti doveo Jamie Bynoe-Gittens, a onda je u 76. minuti ušao David Čolina te minutu kasnije zabio za izjednačenje. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL ČOLINE

Bivši lijevi bek Hajduka je sjajno ispratio akciju svoje momčadi i našao se na putu lopti koja se odbila od stative gola Borussije nakon udarca Felixa Udokhaija. Bio je hladan i mirno pospremio loptu u gol za novo izjednačenje. Na kraju je pobjedu Borussiji donio Giovanni Reyna golom koji je zabio samo minutu nakon što je Čolina donio izjednačenje Augsburgu.