Zašto je nemoguće kupiti najtraženiji dres na svijetu?

Foto: Profimedia

REAL je u niti mjesec dana nanizao pet sportski i marketinški savršenih poteza. Osvojio je La Ligu, Ligu prvaka, objavio da je konačno doveo Kyliana Mbappea, na obnovljenom Bernabeuu otvorio ogromni klupski dućan, megastore, i onda predstavio novi dres. Prva tri velika uspjeha jamac su da će se online, ali i u novom megastoreu od 2800 kvadratnih metara dresovi za 2024/25 prodavati sjajno. 

Navijači Reala navalili su posebno na jedan novi dres. Međutim, dočekalo ih je razočaranje

Naravno, navijači Reala iz cijelog svijeta nahrupili su odmah jučer, na početku prodaje, na klupski sajt i dućan najviše kako bi kupili bijeli dres na koji su vraćene crne crte s posebnim brojem i imenom. Točnije, brojem 9 i natpisom "Mbappe". No, u megastoreu, u kojem ima svega vezanog za Real, nema navedenog dresa, kao što ni u klupskom online dućanu nema Mbappea. Niti na popisu igrača čiji se dres može odabrati, niti su navedeni broj i ime "trenutno dostupni za personalizaciju" kada se u prazna polja na koja se dodaju imena i brojevi po želji za narudžbu dresa pokuša upisati ime i broj jednog od najvećih pojačanja u povijesti Reala. 

Navijači Reala ogorčeni su jer je klub dva dana ranije službeno objavio da je Mbappe njegov novi igrač, ali se usprkos tome ne može kupiti Mbappeov dres. S druge strane, može se kupiti dres Tonija Kroosa iako je on u subotu odigrao zadnju utakmicu u Real i uskoro se umirovljuje. Španjolski mediji objasnili su zašto je  još uvijek nemoguće potrošiti 167 eura na originalni Mbappeov dres, pri čemu 150 košta majica, a 17 prezime i broj. Premda je Real objavio da je Mbappe njegov igrač, Francuz do 30. lipnja ima ugovor sa PSG-om.

Još 24 dana

Zato Realov proizvođač opreme ne može na svojim proizvodima prodavati Mbappeovo ime i broj dok mu Real službeno ne pošalje da je Mbappe i u marketinškom smislu samo njegov. Mbappeovo ime ne može se staviti na novi Realov dres jer igračev još 24 dana važeći ugovor sa PSG-om priječi Real da do isteka tog ugovora profitira na pravima od igračevog imidža. Do tada dakle službene, originalne dresove s Mbappeovim imenom i brojem može prodavati samo PSG. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.