Zidane se sljedeće sezone vraća na klupu. Preuzet će PSG i najuriti zvijezdu momčadi?

Foto: EPA

ZINEDINE ZIDANE trebao bi se sljedeće sezone vratiti poslu, a prema pisanju dijela španjolskih medija njegov će se povratak dogoditi na klupi Paris Saint-Germaina. Navodno u Parizu nisu impresionirani poslom koji obavlja aktualni trener momčadi Christophe Galtier, a Zidane je ionako već dugo trenersko ime koje se često spominje u kontekstu preuzimanja momčadi koja je prepuna zvijezda. Ipak, njegov dolazak mogao bi značiti i odlazak jedne od njih, Neymara.

Brazilskog napadača i ranije se kroz medije izbacivalo iz PSG-a, no ne samo da je ostao u klubu već i impresionira u prvom dijelu sezone s učinkom od 17 golova i 15 asistencija u 25 odigranih utakmica. Navodi se da je pao u formi u posljednje vrijeme i da će ga se Zidane, bude li i preuzeo momčad, pokušati riješiti. Neymarov odlazak klub bi potom trebao kompenzirati dolaskom Ousmanea Dembelea. Barcelonin as ima ugovor tek do ljeta 2024. godine. 

Nakon sjajne igračke, Zidane je 2014. godine započeo istu takvu trenersku karijeru. Nakon početka u B momčadi Real Madrida, 2016. je preuzeo prvi sastav Reala i vodio ga do 2018., a onda od 2019. do 2021. godine. Ukupno je kao trener osvojio 11 titula, među kojima tri uzastopne u Ligi prvaka.