Zvijezdi Liverpoola oteli roditelje. Spasili majku, još traže oca

Foto: EPA

RODITELJI Liverpoolova napadača Luisa Diaza (26) oteti su u Kolumbiji. Sky News piše kako su nepoznate naoružane osobe na motorima zaustavile Diazovu majku i oca na benzinskoj postaji kada su išli kući u gradu Barrancasu. Diazovu majku Cilenis Marulandu u međuvremenu je spasila policija, potvrdio je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro, dok se za ocem još traga.

Liverpool je Diaza platio 47 milijuna eura

Diaz je lijevi krilni napadač, koji za kolumbijsku reprezentaciju ima 43 nastupa i devet pogodaka. Prema podacima Transfermarkta, u svojoj zemlji nastupao je za Barranquilla FC i Junior FC, a Porto ga je 2019. godine doveo za sedam milijuna eura. U portugalskom klubu upisao je 125 nastupa, 41 pogodak i 19 asistencija.

Transfer karijere u Liverpool napravio je u siječnju 2022. godine. Engleski velikan za njega je platio 47 milijuna eura odštete. Ove sezone odigrao je 11 utakmica, zabio tri i asistirao za jedan gol. Ukupno je, pak, na 58 nastupa, 14 golova i devet namještenih golova. Ugovor s Liverpoolom vrijedi mu do 2027., a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 75 milijuna eura.

Pročitajte više