14 migranata završilo na Hitnoj u BiH, tvrde da ih je pretukla hrvatska policija

Foto: Epa

PREMA informacijama portala biscani.net, 13. listopada je u Hitnu pomoć i Dom zdravlja Velika Kladuša primljeno 14 migranata s većim brojem tjelesnih ozljeda koje su im, kako oni tvrde, nanijeli pripadnici MUP-a Republike Hrvatske dok su ih vraćali na teritorij Bosne i Hercegovine.

Portal biscani.net kontaktirao je Hitnu pomoć i saznao kako su migrantima utvrđene lakše ozljede, a neki su upućeni na daljnje pretrage i rendgen. Prema fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, migranti imaju podljeve na različitim dijelovima tijela i lica.

"Liječnici utvrđuju jesu li te povrede nastale prilikom pokušaja ilegalnog prelaska"

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić rekao je za N1 kako do prisilnog vraćanja migranata dolazi svaki dan na različitim područjima koja nisu granična.

"To su šumski prijelazi. Imaju prijave da se vrate s povredama, nekada su vidljive, ali je teško dokazati da je to uradila hrvatska policija kako oni tvrde. Liječnici utvrđuju da li su te povrede nastale prilikom pokušaja ilegalnog prelaska ili nastale u međusobnom sukobu migranata. U najvećem broju slučajeva tvrde da su to povrede nastale za vrijeme vraćanja migranata, ali mi to ne možemo utvrditi. Sve izjave, prijave i dokumentaciju dostavljamo ministarstvu sigurnosti BiH i takvih prijava ima jako mnogo u zadnje tri godine", rekao je Šiljdedić.

Nevladine međunarodne organizacije već neko vrijeme upozoravaju na nasilje hrvatske policije tijekom vraćanja migranata na teritorij BiH, ali čelnici MUP-a i vlasti u RH negiraju da dolazi do nezakonite uporabe sile.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.