BMW 5 i 6 zbog greške se mogu zapaliti: I hrvatski vlasnici vozila bit će pozvani na servisni pregled!

NJEMAČKI BMW poziva vlasnike 1,3 milijuna vozila diljem svijeta da se zbog problema s akumulatorom koji bi u ekstremnim slučajevima mogli dovesti do požara, jave kod ovlaštenih servisera! BBC pozivajući se na priopćenje iz BMW-a javlja kako se povlače BMW-ovi modeli serije 5 i 6 proizvedeni u razdoblju od 2003. do 2010. godine.

Iz BMW-a su priopćili kako su dosad imali devet slučajeva kvarova te da se radi o krivo montiranim kablovima na akumulatoru što može dovesti do problema s paljenjem a u nekim slučajevima i do požara na automobilu. Naime, vjerojatno je neispravno izveden spoj kablova i akumulatora te je krivo postavljena zaštitna obloga.

"Pozivamo sve vlasnike petica i šestica proizvedenih od 2003. do 2010. godine da se jave ovlaštenim serviserima kako bismo provjerili vozila. Pregled bi trebao trajati 30-ak minuta i bit će besplatan", priopćili su iz BMW-a.

Hrvatski vlasnici bit će pismeno obaviješteni

"Kako bi proveo kvalitativne mjere, BMW AG provest će akciju na modelima BMW serije 5 i BMW serije 6 prethodne generacije, proizvedenih između 2003. i 2010. godine. U izdvojenim slučajevima, moguće je da je došlo do krivog postavljanja pokrova kabla akumulatora. To može dovesti do kvara u radu električnog sustava, vozilo može imati problema prilikom kretanja ili u ekstremnim slučajevima može doći do požara. Vlasnici predmetnih vozila u Republici Hrvatskoj bit će pismeno obaviješteni i pozvani u ovlaštene BMW servise. Predviđeno vrijeme trajanja popravka iznosi otprilike 30 minuta dok će usluga servisiranja naravno biti besplatna.", za Index su kazali iz tvrtke Tomić&Co, ovlaštenog BMW distributera u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.