Boris Tadić: Vladu SNS-SPS-URS žele tajkuni koji su za vrijeme mog mandata izgubili privilegije

BIVŠI predsjednik Srbije Boris Tadić očito i dalje ne može progutati činjenicu da je, nakon poraza na predsjedničkim izborima, ostao i bez pozicije premijera, a njegov DS bez mjesta u novoj vladi.

Tako je u intervjuu za NIN poručio da su tajkuni ti koji žele formiranje koalicije SNS-SPS-URS, jer su zadnjih godina izgubili mogućnost da povećavaju svoje bogatstvo na temelju privilegija koje im je davala država.

Na pitanje je li Miroslav Mišković, vlasnik trgovačkog lanca Delta, taj koji želi vladu bez DS-a, Tadić je odgovorio: "Mislim da da. Vjerujem u to". Tadić je pritom priznao da je DS bila financirana od strane tajkuna, ali da je on prekinuo tu praksu, kao i da su "predstavnici te društvene grupe morali čekati na sastanak kod njega, a ne da ulaze na otvorena vrata", prenosi Blic.

"Oni ostvaruju svoje interese, iako, sasvim sigurno, neki od njih imaju mjesto u srpskoj privredi. Oni mogu dati doprinos, ali po pravilima igre, a ne tako što koriste privilegije koje im država osigurava da povećavaju svoje bogatstvo, što posluju u okolnostima gdje ne pokazuju konkurentnost", rekao je Tadić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.