Budite oprezni zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom i pripremite se za novi snijeg

Foto: Hina, DHMZ

TIJEKOM vikenda stižu nove snježne padaline. Prognostičari upozoravaju i na kišu koja se zbog niskih temperatura ledi u dodiru s tlom.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će vrijeme biti oblačno, povremeno s kišom koja će se u unutrašnjosti mjestimice smrzavati na tlu, a navečer i u noći ponegdje prijeći u snijeg. Najviše kiše, ponegdje uz grmljavinu očekuje se na Jadranu i u području uz njega. Vjetar slab, u istočnoj Slavoniji i Podravini umjeren jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako, na otvorenom moru mjestimice olujno jugo. Najviša temperatura između -3 i 2, a na Jadranu, u većem dijelu Like te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 10 do 16°C.



I sutra nas očekuje slično vrijeme. U unutrašnjosti će biti pretežno oblačno povremeno s kišom i snijegom, a sunčana razdoblja očekuju se uglavnom u Slavoniji. U najzapadnijim i najsjevernijim krajevima očekuje se većinom snijeg uz povećanje snježnog pokrivača oko 5, u Gorskome kotaru ponegdje i više od 10 cm. U središnjim krajevima i zapadnoj Slavoniji se očekuje kiša koja će se mjestimice smrzavati na tlu. Na Jadranu oblačno s kišom, obilnijom na sjevernom dijelu. Vjetar slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni, na većem dijelu Jadrana umjereno i jako jugo, a na sjevernom dijelu istočnjak i bura. Temperatura u većini kopnenih krajeva uglavnom između -4 i 1, u Slavoniji od -1 do 5, a u Lici i na Jadranu od 10 do 15°C.


U ponedjeljak još povremeno kiša, na kopnu snijeg, a u drugom dijelu dana prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U utorak uglavnom suho, u unutrašnjosti mjestimice magla. U nedjelju će još puhati jako i vrlo jako jugo, a na sjevernom dijelu zapuhat će bura koja će u ponedjeljak pojačati. Od utorka ponovno jugo. Temperatura u unutrašnjosti uglavnom između -3 i 3, u Lici od 5 do 9, od ponedjeljka hladnije, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Zimski uvjeti na cestama

Zbog kiše koja se smrzava u dodiru s tlom ponovno su proglašeni zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo.

Na A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom i magle brzina je ograničena na 40 kilometara na sat. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije na riječkom i splitskom području, javio je HAK.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.