Detalji kineskog ljubavnog trokuta: Supruga poznatog političara ljubavnika otrovala cijanidom?

BRITANSKI biznismen Neil Heywood otrovan je cijanidom prema naredbi supruge jednog vrlo utjecajnog kineskog političara, stoji u službenom izvještaju namijenjenom kineskoj vlasti, javlja Daily Telegraph. I dok Kina već duže vrijeme spekulira o uzrocima smrti 41-godišnjeg Britanca, po prvi puta je i službeno potvrđeno da je otrovan cijanidom, a istražitelji koji rade na slučaju krivnju su svalili direktno na suprugu osramoćenog kineskog političara Boa Xilaija.

Dokaze o upletenosti Gu Kailai u smrt Heywooda navodno je pronašao bivši šef policije Wang Lijun. Gu je uhićena zajedno sa svojom kućnom pomoćnicom, što je dodatno uznemirilo vladajuće u Kini, posebno nakon što je zbog skandala nekoliko tjedana prije jedan od najpopularnijih političara Bo Xilai izbačen iz partije.

Heywood je, prema izvještaju, preminuo od posljedica trovanja cijanidom, a navodno je bio u ljubavnoj vezi sa suprugom Boa Xilaija. Veza je prekinuta nakon što je Gu od njega zatražila da se obveže na vjernost obitelji Xilai i zauvijek ostavi svoju suprugu. Heywood je to odbio učiniti. Navodno je obitelji pomogao prenijeti gotovo milijardu dolara preko kineske granice, a nakon što je o tome ispričao jednom prijatelju, ubijen je u hotelskoj sobi.

Službena obdukcija na njegovom tijelu nikada nije obavljena, već je kremiran. Ipak, bivši šef policije Wang Lijun navodno je uspio u razdoblju od pronalaska tijela do kremiranja obaviti testiranja i utvrditi uzrok njegove smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.