Dragana, udovica Davida Hainesa progovorila za Sky News: "IS-ovci su čudovišta i kukavice"

Screenshot: Sky News

REPORTERKA Sky Newsa posjetila je u Sisku Draganu Haines, udovicu ubijenog humanitarca Davida Hainesa. Hainesa su islamisti brutalno pogubili sredinom rujna.

U svom prvom televizijom intervjuu Dragana Haines prisjetila se i kako je upoznala Davida, kazavši kako je to bila ljubav na prvi pogled te oštro osudila islamiste nazvavši ih čudovištima i kukavicama.

"Nisi ljudsko biće ako to činiš"

"Oni smatraju da su hrabri, ali ovo što čine ne može se nazvati hrabrošću. Ako odrubiš glavu nekome tko je bespomoćan, onda si kukavica. Nisi čak ni ljudsko biće, nego si čudovište.", rekla je Dragana.

Dragana i David vjenčali su se 2010. godine, te su se nastanili u Sisku. Dobili su kćer Atheu. David je otet 2013. godine dok je radio za francusku humanitarnu organizaciju u Siriji.

"Svaki dan bio mi je novi izazov, novo iščekivanje. Budila sam se s mišlju hoće li biti dobro, hoće li mi se javiti, hoće li se vratiti. Ili će me netko drugi nazvati i reći mi da se nešto loše dogodilo", priča Dragana.

"Nisam imala snage pogledati video do kraja"

U lipnju ove godine, islamisti su objavili video u kojemu je prikazan Haines i rekli su da je on sljedeći. "Vidjela sam ga. Ali nisam imala snage pogledati cijeli video", govori u suzama Dragana. Malenoj Athei nije željela ništa govoriti, pokušala je ispred nje sakriti i suze. "Ali, kada bi čula da pričam engleski na telefon, već je znala da nešto nije u redu, svaki put mije donijela rupčić i rekla - mama, molim nemoj biti tužna, nemoj plakati", otkriva Dragana.

"David je dao smisao mom životu. Promijenio ga je. Sada je Athea razlog da živim dalje i idem naprijed. David be želio da sam jaka, da živim za našu kćer", zaključuje u potresnom intervjuu Dragana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.